Από Ηράκλειο... Σουηδία με το «Θησέα» το Κου - Κλο θέατρο Κρήτης

Πολιτισμός
Από Ηράκλειο... Σουηδία με το «Θησέα» το Κου - Κλο θέατρο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ‘παν και το ‘καναν για τρίτη χρονιά! Οι  δημιουργικοί αυτοί άνθρωποι που «κρύβονται» πίσω από το Κου – Κλο θέατρο Κρήτης, ο Γιώργος Αναγνωστάκης, η Ειρήνη Σταυρουλάκη και ο Θανάσης Νιπυράκης,  περιοδεύουν στην Ευρώπη και παρουσιάζουν το «Θησέα» τους σε ελληνόπουλα που μένουν εκτός Ελλάδας.

Την ερχόμενη Κυριακή σειρά έχει η Σουηδία!

Όμως πως ξεκίνησαν; Αφετηρία αποτέλεσε το Ηράκλειο όπου το Κου – Κλο θέατρο Κρήτης έφτασε στη Βενετία και από εκεί οδικώς περιοδεύει για Τρίτη χρονιά στην Ευρώπη.

Σταθμοί ήταν για αρχή η Γερμανία, όπως το Λέονμπεργκ (κοντά στην Στουτγκάρδη), η Νυρεμβέργη και το Μόναχο παίζοντας για τα ελληνόπουλα που κατοικούν εκεί.

Επόμενος σταθμός η Βασιλεία της Ελβετίας όπου με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησαν τα άτομα πίσω από το Κου – κλο θέατρο μία παράσταση με το έργο «Ο Θησέας».

(Σε όλες τις περιοχές πραγματοποιήθηκε η ίδια παράσταση μιας και είναι η φετινή καινούργια παραγωγή του Κου-Κλο θεάτρου Κρήτης!)

Στην Γενεύη της Ελβετίας έπαιξαν σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Γενεύης. Τελικός προορισμός είναι η Σουηδία όπου στο Γκέτεμποργκ και στην πόλη Μπουρός θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο παραστάσεις για τα παιδιά της ελληνικής κοινότητας!

Είναι η πρώτη φορά όπου παιδιά της Σουηδίας θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα κατορθώματα του ήρωά μας στην γλώσσα τους! Ένα εγχείρημα όπου θα συνεχιστεί και σε άλλες γλώσσες με απώτερο σκοπό, παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων να μπορούν να έρθουν σε επαφή με την αρχαία ελληνική μυθολογία μέσω της τέχνης του Κουκλοθεάτρου.

Η επιστροφή τους στην Κρήτη; Μέσα του Μαΐου για να οργανώσουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία στο νησί μας σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News