Τέσσερα βραβεία για τον «Καζαντζάκη» του Σμαραγδή στις ΗΠΑ!

Πολιτισμός
Τέσσερα βραβεία για τον «Καζαντζάκη» του Σμαραγδή στις ΗΠΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θριάμβευσε η ταινία «Καζαντζάκης» του Κρητικού σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή στο 51ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ του HOUSTON στην Αμερική κερδίζοντας τέσσερα βραβεία και δύο υποψηφιότητες.

Η ταινία «Καζαντζάκης» κατέκτησε τις καρδιές της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ του HOUSTON, της Επιτροπής των Κριτικών κινηματογράφου καθώς τις καρδιές των απλών θεατών.

Η ταινία τιμήθηκε με το μεγάλο βραβείο Καλύτερης Ταινίας και τρία ακόμη μεγάλα βραβεία, αυτό της μουσικής για τον Μίνω Μάτσα, φωτογραφίας για τον Άρη Σταύρου καθώς και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο για την ερμηνεία του στον ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη.

Το βραβείο ερμηνείας στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι του αποδόθηκε από την Κριτική επιτροπή των κριτικών κινηματογράφου με πρόεδρο τον Nick Nicholson Κριτικό κινηματογράφου στο CNN.

Ας σημειωθεί ότι ο κριτικός κινηματογράφου Nick Nicholson απεδείχθη μέγας θαυμαστής της ταινίας Καζαντζάκης και διαρκούντος του φεστιβάλ έστειλε στην παραγωγό της ταινίας κυρία Ελένη Σμαραγδή τα παρακάτω λόγια: “I absolutely loved KAZANTZAKIS!... Thank you! Nick Nicholson CNN Houston”.

Επίσης, η ταινία εκτός των τεσσάρων βραβείων, διακρίθηκε και με τις υποψηφιότητες στην τελική πεντάδα του γυναικείου ρόλου η Μαρίνα Καλογήρου για το ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη καθώς και στην τελική πεντάδα του Β’ Ανδρικού ρόλου ο Θοδωρής Αθερίδης για την ερμηνεία του στον ρόλο του Ζορμπά.

Όλες αυτές οι μεγάλες διακρίσεις της ταινίας «Καζαντζάκης», ανάμεσα σε εκατοντάδες ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο, την Αμερική, την Κίνα, την Ευρώπη, την Αφρική καθώς και την αγάπη των θεατών, ανέδειξαν την ταινία «Καζαντζάκης» ως την ταινία γεγονός στο 51  Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ του Ηοuston.

Ας σημειωθεί ότι η μεγάλη προσέλευση των θεατών ανάγκασε τους διοργανωτές του Φεστιβάλ αντί για μία αίθουσα να προβάλλουν την ταινία και σε μία δεύτερη αίθουσα.

Αυτή η μεγάλη διάκριση της ταινίας στο εξωτερικό επιβεβαίωσε πλήρως τα εξαιρετικά θετικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των 240.000 θεατών στην Ελλάδα  που αγάπησαν την ταινία.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η ταινία «Καζαντζάκης» είχε ήδη τεράστια αποδοχή στην εξωτερικό κατά την προβολή της στην Avant premiere της Νέας Υόρκης, όπου η ταινία αγαπήθηκε από Έλληνες ομογενείς αλλά και ξένους θεατές!

Η διοργάνωση της εξαιρετικά επιτυχημένης  avant premiere πραγματοποιήθηκε από την κυρία Olga Bornozi και στηρίχθηκε από τον εξαίρετο Ελληνοκύπριο της ελληνικής διασποράς κύριο Nίκο Μούγιαρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News