Πολιτισμός

«Έλληνες πρόσφυγες στην Ελλάδα» στις Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Εκδήλωση – ομιλία με τίτλο «Έλληνες πρόσφυγες στην Ελλάδα: Λογοτεχνικές εικόνες της άφιξης των Μικρασιατών προσφύγων στο Ηράκλειο» θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τον Διδάκτορα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνη Καρτσάκη.

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας» την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 στις 8 μ.μ. στην Ανδρόγεω.

Συμμετέχει σε ανάγνωση αποσπασμάτων η Μαρία Φραγκιαδάκη, Φιλόλογος

Λίγα λόγια για τον Αντώνη Καρτσάκη

Ο Αντώνης Καρτσάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου εκπόνησε διδακτορική διατριβή, με θέμα "Η κριτική της ποίησης στα μεταπολεμικά λογοτεχνικά περιοδικά (1945-1967)".

Εργάστηκε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, ως Διευθυντής Λυκείου και ως Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου. Έχει επιμεληθεί εκδόσεις και υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Εγκυκλοπαίδειας Τύπου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στη νεοελληνική λογοτεχνία και ειδικότερα στη λογοτεχνική κριτική, καθώς και στον περιοδικό λογοτεχνικό τύπο. Από τις εκδόσεις της Εστίας κυκλοφορεί η μελέτη του Μεταπολεμική κριτική και ποίηση. Ζητήματα αισθητικής και ιδεολογίας (2009). Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Σχόλια