Πολιτισμός

Βιβλίο

Όπως το ψωμί: Νέα ποιητική συλλογή με υπέροχη εικονογράφηση

Σάββατο, 5 Μαΐου 2018, 8:00 μμ, Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Η ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη «Όπως το ψωμί» (εικονογράφηση: Αγγέλα Μάλμου) θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το Σάββατο 5 Μαΐου στις 8 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η αντιδήμαρχος Χανίων, φιλόλογος Βαρβάρα Περράκη και η φιλόλογος Στέλλα Αλιγιζάκη. Ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός τ. καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Μιχάλης Αεράκης.

Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίζει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων Δημήτρης Νικολακάκης, θα πλαισιωθεί επίσης με το μελοποιημένο πρόσφατα στο ΚΑΦΕ –«ΚΗΠΟΣ» Χανίων - ποίημα της συλλογής «Ενθάδε κείται» από τον Σταμάτη Κραουνάκη (προβολή σε video wall) και δύο ακόμα ποιήματα που μελοποίησε και θα αποδώσει ο Χρήστος Κοτσαύτης, ο οποίος θα επενδύει μουσικά και την όλη εκδήλωση με την κιθάρα του.

Την ευθύνη της οπτικοποίησης του λόγου και της τεχνικής υποστήριξης θα έχουν ο Μιχάλης Μουντάκης, η Αγγέλα Μάλμου και η Χριστίνα Τζομπανάκη.

Η ποιητική συλλογή «Όπως το ψωμί», που περιλαμβάνει 55 από τα ποιήματα, που γράφτηκαν από τον Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη την τελευταία διετία, έχει ως κυρίαρχο πρόσωπο τον ποιητή. Τον ποιητή που «σε ρόλο Σίμωνος Κυρηναίου» σηκώνει «την οδύνη του σύμπαντος κόσμου», τον ποιητή που έχει «πατρίδες τις αισθήσεις του» και «πατρίδα την καρδιά του», τον ποιητή που επιμένει να επιστρέφει «στον ίσκιο του κυπαρισσιού» του για να σταυροδένουν μαζί «τις μνήμες με τις ρίζες»…

Την παρουσίαση διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Χανίων και οι εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης».

Σχόλια