Πολιτισμός

Απονομή τίτλου στον Τούρκο Ορχάν Παμούκ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τον διάσημο σε όλο τον κόσμο και βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας Τούρκο συγγραφέα, Ορχάν Παμούκ, πρόκειται να βραβεύσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στον Τούρκο μυθιστοριογράφο Ορχάν Παμούκ.

Η απονομή του τίτλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» – Ωδείο, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, στις 6.00 το απόγευμα.

Παράλληλα, έχει προβλεφθεί να υπάρξει απευθείας σύνδεση με την αίθουσα εκδηλώσεων στο Σπίτι του Πολιτισμού (πλάι στο Ωδείο), καθώς η αίθουσα των εκδηλώσεων πιθανότατα δε θα επαρκέσει για το κοινό.

Η προσέλευση στην αίθουσα της τελετής αρχίζει στις 5.30 μ.μ. Το πέρας της προσέλευσης έχει οριστεί στις 5.45 μ.μ. και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Νωρίτερα, την Παρασκευή το πρωί, στις 11.30, ο Ορχάν Παμούκ θα συνομιλήσει με φοιτητές, διδάσκοντες και προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Βιβλιοθήκης.

Στον χώρο της Βιβλιοθήκης θα λειτουργεί από τις 2-5-2018 έκθεση βιβλίων του τιμώμενου.

Το Σάββατο το πρωί, από τις 11.00 έως τις 13.00, ο Ορχάν Παμούκ θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

 

 

Σχόλια