default-image

«Το Άγιον Όρος στη ζωή μας» στον Ορθόδοξο Λόγο

Πολιτισμός
«Το Άγιον Όρος στη ζωή μας» στον Ορθόδοξο Λόγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα μας για τον "Ορθόδοξο Λόγο" της Κυριακής 29/04/2018, ώρες 15:30'-16:30'

Με κεντρικό θέμα «Το Άγιον Όρος στη ζωή μας» θα συζητήσουν ο παρουσιαστής κ. Ιωάννης Λίλης αλλά και οι καλεσμένοι στον «Ορθόδοξο Λόγο».

Το Άγιον Όρος ή αλλιώς το Περιβόλι της Παναγίας είναι το μοναστικό κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα και στον Κόσμο. Η ζωή σε αυτό είναι μυστηριακή, ασκητική, λατρευτική, καθώς έχει στο κέντρο της τον Χριστό. Η Παναγία, άλλωστε, θεωρείται η μητέρα των μοναχών του Αγίου Όρους, όπου φροντίζει να νουθετεί, να αναπαύει και με την παρουσία της να προστατεύει την Αθωνική Πολιτεία. Η Χερσόνησος του Άθω αποτελεί έναν μοναδικό χώρο στην Ελλάδα που είναι ολόκληρος αφιερωμένος στην προσευχή και τη λατρεία του Θεού.

Στο Άγιον Όρος βρίσκονται "φωτισμένοι" άνθρωποι, με αγάπη, προσήλωση και ζωή αφιερωμένη στο Θεό. Γι’ αυτό και πολλοί προσκυνητές που το επισκέπτονται βρίσκουν πνευματική ανάπαυση και πλήρωση σε αυτό.

Η προσφορά του Αγίου Όρους σήμερα είναι σημαντική και απορρέει από τους ερημίτες και ασκητές, τους μοναχούς που βρίσκονται σε  αυτό, οι οποίοι αγρυπνούν και προσεύχονται αδιάλειπτα για όλο τον κόσμο, για την ωφέλεια και την πνευματική οικοδομή του.

Το Άγιον Όρος και η προσφορά του στη ζωή μας συζητείται στην εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος", την Κυριακή 29 Απριλίου από τις 15:30 ως τις 16:30 στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News