Το σώμα πρωταγωνιστεί στο «Τηλεφωνώντας στον Ζαν Κοκτώ»

Πολιτισμός
Το σώμα πρωταγωνιστεί στο «Τηλεφωνώντας στον Ζαν Κοκτώ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Παρασκευή,20 Απρ 2018, 21:30
Διατηρητέο

Μία παράσταση που μιλά για την επιθυμία, την απόρριψη, τη σεξουαλικότητα και τον έρωτα μέσω του χορού και της κίνησης, σκηνοθετεί ο Κωστής Μακάκης.

Πρόκειται για τη νέα του καινοτόμα παράσταση η οποία είναι βασισμένη στο έργο του Ζαν Κοκτώ «Η Ανυρώπινη Φωνή» και εξερευνά την πολυπλοκότητα των ανθρωπίνων σχέσεων.

Επηρεασμένος από σύγχρονο χοροθέατρο και performance (Pina Bausch, Marina Abramović), o Μακάκης χρησιμοποιεί αφηρημένη κίνηση, επανάληψη και αποσπασματικότητα σε μια νεωτερική παράσταση που μας προκαλεί να αναλογιστούμε τη δικιά μας ύπαρξη.

Με φαντασία, ευρηματικότητα και ειλικρίνεια, ο Μακάκης μιλά για όλα αυτά τα θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του.

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση:

«Ο σκηνοθέτης, στην πρώτη του αυτή δουλειά μας εντυπωσιάζει, καθώς διασκευάζει με επιτυχία το μονόπρακτο του Ζαν Κοκτώ, στο οποίο μια γυναίκα μιλάει στο τηλέφωνο με τον πρώην εραστή της μια μέρα πριν εκείνος παντρευτεί μιαν άλλη. Στη διασκευή, όλα τα συναισθήματα και γεγονότα διαδραματίζονται μέσω κίνησης, δράσης και ακινησίας με την υπέροχη χορεύτρια και χορογράφο Δήμητρα Δασκαλάκη, η οποία μας μαγεύει με την ακρίβεια και απλότητα της ερμηνείας της. Μια εκπληκτική, πρωτοπόρα παράσταση που μιλά για τον πόνο, τη βία, την αθωότητα και τη μοναξιά και δε φοβάται να πάρει ρίσκα!»

Ειρήνη Καρτσάκη, Καθηγήτρια Θεάτρου- Σκηνοθέτης, Διδάσκει στο Queen Mary University of London

Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία - Κωστής Μακάκης,

Κείμενο, Αφήγηση - Δημήτρης Φοινίτσης,

Πρωτότυπη μουσική - Ισίδωρος Παπαδάκης,

Απόδοση σκηνικού - Χρήστος Τσουμπλέκας

Στο Διατηρητέο, Θεοτοκοπούλου 14, Ηράκλειο

Παραστάσεις: Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Ώρα έναρξης 21:30

Τιμές εισιτηρίων

9 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μειωμένο)

Τηλέφωνο κρατήσεων

697 342 8264

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News