Ναυαγισμένα αρχαία φορτία στα δύσκολα νερά της Δυτικής Κρήτης

Πολιτισμός
Ναυαγισμένα αρχαία φορτία στα δύσκολα νερά της Δυτικής Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Παρασκευή,11 Μαΐ 2018, 19:30
Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Τα νερά της Κρήτης είναι… δύσκολα και αυτό έρχεται να μας αποδείξει μία εκδήλωση με θέμα «Ναυαγισμένα αρχαία φορτία στα δύσκολα νερά της Δυτικής Κρήτης».

Πρόκειται για μία εκδήλωση όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα γνωστά ναυάγια που έχουν γίνει κατά καιρούς στις ακτές της Δυτικής Κρήτης. Παράλληλα, θα δούμε και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα κάποια από τα βυθισμένα σκάφη.

Για το θέμα θα μιλήσουν ο Θεοτόκης Θεοδούλου, αρχαιολόγος Ενάλιας Αρχαιολογίας, και ο Βασίλης Σαμολαδάς, καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οι Φίλοι του Βυθού.

Η εκδήλωση αυτή θα είναι πρόδρομος της εκδήλωσης που θα γίνει την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στη νησίδα (τα) Θοδωρού, όπου όσοι θελήσουν, με τη βοήθεια των Φίλων του Βυθού, θα δουν, με μάσκα, πολεμικά κατάλοιπα από τη Μάχη της Κρήτης στα νερά της νησίδας.

Η διοργάνωση γίνεται από την Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης, το Σύλλογο «Οι Φίλοι του Βυθού» και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (αίθουσα 2ου ορόφου).

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News