Παγκρήτια και πανελλήνια διάκριση για Κρητικόπουλο

Πολιτισμός
Παγκρήτια και πανελλήνια διάκριση για Κρητικόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 13χρονος Βασίλης-Αλέξανδρος Βαρδάκης, μαθητής της τάξης πιάνου του καθηγητή κ. Χάρη Σαρρή, διακρίθηκε σε δύο σημαντικούς μουσικούς διαγωνισμούς που συμμετείχε από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2018. Πιο συγκεκριμένα, στις 30 και 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο 7ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός «Μαρία Χαιρογιώργου» που διοργανώνεται από το διεθνές ίδρυμα «Τζίνα Μπαχάουερ» με τους τελικούς να διεξάγονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Ηρακλειώτης Βασίλης-Αλέξανδρος συμμετείχε στη Β΄κατηγορία για υποψηφίους από 11-14 χρονών, αποσπώντας το 1ο βραβείο με ειδική διάκριση για την εξαιρετική του εκτέλεση σε έργα των Μπαχ, Μπετόβεν και Σοπέν. Δύο μέρες αργότερα, την Δευτέρα 2 Απριλίου, συμμετείχε στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Πιάνου «Αλίκη Βατικιώτη» που διοργανώθηκε από το σύνδεσμο για τη διάδοση των καλών τεχνών στην Κρήτη και πραγματοποιήθηκε στο Βενιζέλειο Ωδείο των Χανίων. Αν και ο Βασίλης-Αλέξανδρος ήταν ο μικρότερος σε ηλικία από όλους τους συμμετέχοντες μιας και υπήρχε μία και μοναδική κατηγορία για πιανίστες έως 25 ετών, κατάφερε να αποσπάσει το 2ο βραβείο με την εξαιρετική του απόδοση σε έργα των Μπαχ και Μπετόβεν.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του κ. Χάρη Σαρρή «πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία αλλά ο Βασίλης-Αλέξανδρος έχει ήδη άλλες τρεις πανελλήνιες-διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό του. Έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ καλό μαθητή αλλά κυρίως με ένα εξαιρετικό χαρακτήρα με πολύ καλές βάσεις για να φτάσει όσο ψηλά το θελήσει αργότερα»

Αξίζει στο τέλος να σημειωθεί ότι στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Πιάνου «Αλίκη Βατικιώτη» το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Τρούλη ο οποίος είναι απόφοιτος με δίπλωμα από την τάξη του καθηγητή κ. Χάρη Σαρρή και συνεχίζει τις σπουδές του εδώ και μερικά χρόνια στη Γερμανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News