Οδός Σήφακα: Ανοίγει ο... δρόμος για την ανάδειξη του Βυζαντινού Τείχους

Πολιτισμός
Οδός Σήφακα: Ανοίγει ο... δρόμος για την ανάδειξη του Βυζαντινού Τείχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μεγάλο βήμα για την ανάδειξη ενός ακόμη τμήματος του Βυζαντινού τείχους της πόλης των Χανίων αποτελεί η έγκριση από την οικονομική επιτροπή των όρων για το διαγωνισμό που αφορά στην κατεδάφιση των επτά κτισμάτων στην οδό Σήφακα που εδώ και χρόνια στοιχειώνουν μπροστά από το τείχος.

«Νομίζω ότι επιτέλους θα φύγουν όλα αυτά τα κτίρια τα οποία ήταν παρατημένα επί σειρά ετών και είναι επικίνδυνα, εστίες μόλυνσης. Ούτως ή άλλως η τοπική κοινωνία το ζητούσε επίμονα», αναφέρει σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Χανίων, κ. Γιώργο Ξανθουδάκη.

Ένα τμήμα του Βυζαντινού τείχους έχει ήδη αναδειχθεί, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του κρύβεται πίσω από τα παλαιά κτίσματα που εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα στοιχειώνουν σε έναν από τους πιο τουριστικούς δρόμους των Χανίων.

«Εγώ θα έλεγα να το ξεκινήσουν γιατί είναι επικίνδυνα τα κτίρια. Καλό θα ήταν να το έχουν κάνει ήδη», τονίζει ο ίδιος.  

Η ανάδειξη του αναδόχου για το έργο της κατεδάφισης θα γίνει μέσω ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας στις 27 Απριλίου.

«Εμείς ανταποκριθήκαμε. Νομίζουμε πως όταν θα ολοκληρωθεί αυτό θα αναδειχτούν τα τείχη και θα αναβαθμιστεί γενικότερα η περιοχή», τονίζει ο κ. Ξανθουδάκης.

Σε κάθε περίπτωση η κατεδάφιση των ερειπωμένων κτιρίων θα δώσει νέα πνοή στην οδό Σήφακα με τα παραδοσιακά μαχαιράδικα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News