Πολιτισμός

Λ. Αυγενάκης: «Χωρίς κυλικείο το Αρχαιολογικό Μουσείο»

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το μεγαλύτερο Μουσείο της Κρήτης, προβάλει τα υλικά κατάλοιπα της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς της μεγαλονήσου στην πορεία επτά χιλιάδων ετών, από την Νεολιθική έως την Ρωμαϊκή εποχή», αναφέρει σε ερώτησή του στην αρμόδια υπουργό, ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης.

Αναλυτικά αναφέρει στην ερώτησή του τα εξής

«Η μοναδικότητα του έγκειται ασφαλώς στην περίφημη Μινωική συλλογή, η οποία το κατατάσσει ως ένα από τα σπουδαιότερα και σημαντικότερα Μουσεία της Ευρώπης.

Δυστυχώς σήμερα, το δεύτερο Μουσείο σε επισκεψιμότητα πανελλαδικά, παραμένει χωρίς κυλικείο, με αποτέλεσμα και ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν οι επισκέπτες του να μην μπορούν να αγοράσουν έστω ένα μπουκάλι νερό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο η σύμβαση του ιδιώτη  έχει λήξει από το φθινόπωρο και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για προκήρυξη νέου διαγωνισμού.

Λαμβάνοντας υπόψιν, τις χρονοβόρες διαδικασίες που ακολουθούν μια τέτοια προκήρυξη και το γεγονός ότι η περαιτέρω καθυστέρηση αποτελεί πλήγμα τόσο για την εικόνα όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου».

 

Ερωτάται η αρμόδια υπουργός

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε έτσι ώστε να λειτουργήσει άμεσα το κυλικείο εντός του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου;

 

Σχόλια