«Κρητικές αρχαιότητες στο δρόμο της επιστροφής», στον Α.Μ.Η.

Πολιτισμός
«Κρητικές αρχαιότητες στο δρόμο της επιστροφής», στον Α.Μ.Η.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τον πρόσφατο επαναπατρισμό 26 κρητικών αρχαιοτήτων από την Κνωσό με πρωτοβουλία του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Graz, όπου βρίσκονταν μέχρι το Νοέμβριο του 2017, διοργανώνεται μικρής κλίμακας αρχαιολογική περιοδική έκθεση, στην οποία παρουσιάζονται 34 αρχαία έργα που φυγαδεύτηκαν παράνομα από Γερμανούς αξιωματικούς την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής και επαναπατρίσθηκαν σε διαφορετικές χρονικές συγκυρίες από το 1948 έως σήμερα.

Η έκθεση που πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα φιλοξενείται στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΑΜΗ και θα διαρκέσει από 26 Μαρτίου έως 6 Μαΐου.

Για την επίσκεψη στην περιοδική έκθεση απαιτείται προμήθεια του εισιτηρίου της μόνιμης έκθεσης.

Η είσοδος την ημέρα των εγκαινίων, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου ώρα 17:30, θα είναι ελεύθερη.

Θεματική ξενάγηση με τίτλο «Αρχαίες υλικές μαρτυρίες με ακρωτηριασμένη αρχαιολογική ταυτότητα». Σκοπός της θεματικής ξενάγησης είναι να αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία της προέλευσης και της αρχαιολογικής συνάφειας των αρχαίων έργων με τα συνευρήματα και γενικότερα με το ανασκαφικό περιβάλλον τους. Με οδηγό επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου επιχειρείται η προβολή των συγκεκριμένων παραμέτρων ως καθοριστικών για την  ξεχωριστή ταυτότητα ενός αρχαιολογικού ευρήματος, το οποίο μετασχηματίζεται από απλό έργο τέχνης σε φορέα ιστορικής πληροφορίας.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Κρητικές αρχαιότητες στο δρόμο της επιστροφής».

Πρόγραμμα ξεναγήσεων: Τετάρτη 21, Σάββατο 24 Μαρτίου, ώρα 12:30. Σημείο συνάντησης ο χώρος του φουαγιέ στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου του Α.Μ.Η.

Είσοδος ελεύθερη.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες: Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες «Θεοί και ήρωες στο Α.Μ.Η.» με την καθοδήγηση εκπαιδευτικού φυλλαδίου που διατίθεται στο εκδοτήριο εισιτηρίων. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2810 279143 και 279111.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News