Παγκόσμια ημέρα Ποίησης με τη Μ. Δεληβοριά στο ΙΜΚ

Πολιτισμός
Παγκόσμια ημέρα Ποίησης με τη Μ. Δεληβοριά στο ΙΜΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα ποίησης, παραμονές της 197ης επετείου από το ορόσημο της Επανάστασης του 1821 η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών διοργανώνει στο αμφιθέατρο «Γιάννη Περτσελάκη» του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και ώρα 8 το βράδυ, την παρουσίαση των δύο πιο πρόσφατων βιβλίων της Μαρίας Δεληβοριά.

Η κ. Δεληγοριά είναι ερευνήτρια σε θέματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας και ιστορίας: «Διονυσίου Σολωμού, Η Γυναίκα της Ζάκυθος, έχθρισσα θανάσιμη του έθνους, ερμηνευτική δοκιμή» (Άγρα, 2012) και «O Αγώνας του ’21 και η υπονόμευσή του, οι σύγχρονες μαρτυρίες και η κρίση του Σολωμού»  (Άγρα, 2016).

Το πρώτο βιβλίο, για τη «Γυναίκα της Ζάκυθος του Σολωμού», θα παρουσιάσει ο νεοελληνιστής Δημήτρης Πολυχρονάκης αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και το δεύτερο, για την Επανάσταση και τον Σολωμό, η ιστορικός Ελευθερία Ζέη επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου.

Η Μαρία Δεληβοριά σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έκανε τη διδακτορική της διατριβή στη βυζαντινή τέχνη στην École des Hautes Études, στο Παρίσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News