«Έρχεται» ένα ολοκαίνουριο πολιτιστικό «στολίδι» στην Κρήτη

Πολιτισμός
«Έρχεται» ένα ολοκαίνουριο πολιτιστικό «στολίδι» στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα κέντρο νεότερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας είναι προ των πυλών στην πόλη του Ηρακλείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη, κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Το κέντρο θα αναγερθεί σε οικόπεδο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και θα ανήκει στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ).

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας παρουσία Αρχών, φορέων και πλήθους πολίτων, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στα εγκαίνια της έκθεσης έργων Διαμαντοπούλου που ανήκουν την συλλογή του Ζαχαρία Πορταλάκη.

Η ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη έγινε σε συνέχεια της ομιλίας του καθηγητή και προέδρου της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξη Καλοκαιρινού, ο οποίος παράλληλα με το καλωσόρισμα στην έκθεση, παρουσίασε τα σχέδια του δρομολογούμενου κέντρου σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας το οποίο -όπως είπε -θα αναγερθεί εντός των τειχών επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου σε οικόπεδο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, θα καλύπτει έκταση περίπου 2000 τμ και θα αναλάβει την λειτουργία του η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ).

Η ανακοίνωση της υλοποίησης του έργου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους παριστάμενους ο δε κ. Καλοκαιρινός ευχαριστώντας δημόσια τον Περιφερειάρχη, αναφέρθηκε την αναγκαιότητα της υλοποίησης του κέντρου που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News