Μαθητές γίνονται… μικροί γλύπτες στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό του ΙΜΚ

Πολιτισμός
Μαθητές γίνονται… μικροί γλύπτες στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό του ΙΜΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικροί μαθητές καλούνται να συμμετάσχουν στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και να πειραματιστούν με την τέχνη του ready made και του objet trouvé.

Για τα σχολεία που επισκέπτονται καθημερινά το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά του προγράμματα, συνεχίζεται η προσφορά ξεναγήσεων στην έκθεση, η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων, με σημείο αναφοράς το εκτιθέμενο έργο της γλύπτριας, Ναταλίας Μελά, από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Ι.Μ.Κ., καθώς και η διανομή συνοδευτικού υποστηρικτικού υλικού για τους εκπαιδευτικούς που θα ήθελαν μόνοι τους να περιηγηθούν στην έκθεση. Το ίδιο υλικό προσφέρεται και στις οικογένειες που επισκέπτονται την έκθεση.

Επιπλέον, με την ευκαιρία της παράτασης της έκθεσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου προ(σ)καλεί μικρούς και μεγάλους να κινητοποιηθούν καλλιτεχνικά από τα γλυπτά της Ναταλίας Μελά. Καλούμε, λοιπόν, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα καλλιτεχνικό διαγωνισμό και να πειραματιστούν με την τέχνη του ready made και του objet trouvé.

Οι μαθητές, που θα θελήσουν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό, ομαδικά ή ατομικά θα κληθούν να  μεταχειριστούν  αντικείμενα καθημερινής χρήσης, κατά το πρότυπο των έργων της γλύπτριας και μέσα από τη συγκόλληση, τη συνένωση και συναρμολόγηση μεταλλικών ή χάρτινων στοιχείων να τα μεταμορφώσουν σε γλυπτικές συνθέσεις. Τα καλύτερα έργα γλυπτικής που θα δημιουργηθούν, θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του ΙΜΚ, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί και η έκθεσή τους, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, με υπεύθυνους επιμελητές τους ίδιους τους μαθητές.

Καταληκτική ημερομηνία για τη συλλογή των γλυπτών που θα δημιουργηθούν από τα σχολεία, ορίζεται η 1η Ιουνίου 2018.

Η συνεννόηση των σχολικών μονάδων και των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών θα γίνεται με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ, καθημερινά 9-5 καθημερινά. 

Υπεύθυνη Δράσης: Φανή Καμπάνη - 2810 283219 και [email protected]

Η είσοδος στην έκθεση περιλαμβάνεται στο γενικό αντίτιμο εισόδου και είναι δωρεάν για τους μαθητές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News