Το προσφυγικό «ταξίδεψε» σε σχολεία της Γερμανίας με… βοηθό την τέχνη

Κρήτη
Το προσφυγικό «ταξίδεψε» σε σχολεία της Γερμανίας με… βοηθό την τέχνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφορμή στάθηκαν τα σκίτσα του γελοιογράφου αδελφού του εκπαιδευτικού που με τον πιο εύγλωττο τρόπο, εισήγαγαν τους μαθητές στο πιο σημαντικό πρόβλημα της σύγχρονης Ευρώπης.

Δύο αδέλφια με κοινωνικούς προβληματισμούς και που τούς χωρίζουν μερικές χώρες, τούς ενώνει όμως, όπως και όλη την Ευρώπη το ίδιο πρόβλημα, το προσφυγικό ζήτημα.

Ο Μιχάλης Κουντούρης ως γελοιογράφος και ο Αντώνης Κουντούρης ως εκπαιδευτικός, μέσα από τα σκίτσα, μιλούν σε μαθητές στη Γερμανία για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Από την Αθήνα ο Μιχάλης σχεδιάζει τις ιστορίες και σε γυμνάσιο της Γερμανίας ο Αντώνης διδάσκει μέσα από την τέχνη, την ανθρωπιά.

Η πρωτότυπη αυτή διδακτική μέθοδος θα βρει εφαρμογή και στα σχολεία της Ελλάδας, αφού σταδιακά και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί γίνονται γνώστες της «προφυγο-ποίησης», όπως έχει ονομαστεί το εγχείρημα με πολλές και διαφορετικές αναγνώσεις.

Όλα αυτά παρουσιάστηκαν στο Ρέθυμνο από την αντιφασιστιστική ομάδα της ΕΛΜΕ, με τον πρόεδρο Νίκο Αδράμη, να τονίζει το πόσο σημαντικό είναι πια να λάβει και η ίδια η κοινωνία θέση στο προσφυγικό ζήτημα, μακριά από το να παραμένει ως συνήθως... αμέτοχη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News