Πολιτισμός

«Ακούγοντας πίσω από τις λέξεις» - Πως επικοινωνεί το ζευγάρι;

Κύκλο διαλέξεων με τίτλο: Σκέψου τα «πώς» και τα «γιατί» διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Παιδείας, Πολιτισμού - Εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο των διαλέξεων ειδικευμένοι επιστήμονες αναπτύσσουν θέματα που αφορούν στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων και την αποτελεσματική επικοινωνία.

Έτσι την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) οι ψυχολόγοι Αγγελική - Μαρία Μηλιαράκη και Νίκη Ρωμανάκη θα αναπτύξουν το θέμα:

«Ακούγοντας πίσω από τις λέξεις: μαθαίνοντας τη γλώσσα της επικοινωνίας στο ζευγάρι και την οικογένεια».  Όταν τα μονοπάτια δυο ανθρώπων διασταυρώνονται, δυο διαφορετικές «γλώσσες» επικοινωνίας συναντιούνται… Πώς καταφέρνουν δυο άνθρωποι να μιλήσουν την ίδια «γλώσσα» μέσα στη σχέση; απλώς την κατασκευάζουν!

Οι ψυχολόγοι Αγγελική – Μαρία Μηλιαράκη και η Νίκη Ρωμανάκη προσκαλούν σε μια διαδραστική συζήτηση με επίκεντρο την τέχνη της επικοινωνίας, τις συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια και το ζευγάρι, ενώ προτείνουν μια διαφορετική γλώσσα, τη «γλώσσα της καρδιάς».

 

 

Σχόλια