default-image

SolidArt: Η τέχνη στηρίζει το Νέο Στέκι Μεταναστών

Πολιτισμός
SolidArt: Η τέχνη στηρίζει το Νέο Στέκι Μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τέλος της πλησιάζει η έκθεση «SolidArt», με κάποια συμπληρωματικά event!

Έτσι, την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στις 20:30 θα γίνει προβολή δύο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από την Anna Domańska, στην αίθουσα προβολών του ΔιαRτηρητέου.

Τέλος, μετά από μια εβδομάδα που η τέχνη και η αλληλεγγύη περπάτησαν χέρι - χέρι, η έκθεση SolidArt κλείνει ένα θαυμάσιο κύκλο με μια γιορτή!

 Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 3 Μαρτίου, από τις 2 το μεσημέρι, σας προσκαλούμε σε μια Συλλογική Κουζίνα μετά μουσικής την οποία αναλαμβάνει η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες!

Ανατολίτικες γεύσεις και ήχοι θα πλημμυρίσουν την Θεοτοκοπούλου, ενώ για τελευταία μέρα θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε έργα τέχνης σε χαμηλές τιμές και να ενισχύσετε οικονομικά τη δημιουργία ενός νέου χώρου στο Ηράκλειο, ο οποίος θα στεγάσει εύρος δραστηριοτήτων αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης με/προς την κοινότητα προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών, όπως η εκμάθηση ελληνικών.

Την Παρασκευή 02.03.2018 στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από την Anna Domańska, αίθουσα προβολών, ΔιαRτηρητέο.

Η Anna Domańska είναι ανεξάρτητη δημιουργός, δημοσιογράφος και συγγραφέας που ασχολείται με κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Η Anna Domańska συνεργάζεται με οργανισμούς που χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες των μέσων επικοινωνίας και των επικοινωνιών ως εργαλείο για την καταπολέμηση της αδικίας και την οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

"Μαθαίνοντας την Ελλάδα", (2018) 16 λεπτά

Δύο χρόνια μετά το κλείσιμο των συνόρων από τις ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να σταματήσει η μετανάστευση, οι πρωτοβουλίες βάσης και μικρές οργανώσεις έρχονται να βοηθήσουν εκείνους που παρέμειναν στην Ελλάδα.

"Η πρώτη επέτειος μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων" (2017) 6 λεπτά

Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο των συνόρων, 62.000 άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στην Ελλάδα. Ο κύριος χαρακτήρας της ταινίας, ο Josuph, είναι ένας από αυτούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News