Δια...κρητικά: Το μουσικό όργανο του βουνού συναντά αυτό της πόλης

Πολιτισμός
Δια...κρητικά: Το μουσικό όργανο του βουνού συναντά αυτό της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους χάσετε απόψε στα «Δια...κρητικά».

Μια σπουδαία μουσική συνάντηση για την εκπομπή «Δια...κρητικά» και την Βούλα Νεονάκη που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χαρισματικούς μουσικούς, τον Κάρολο Κουκλάκη και την Ειρήνη Δερέμπεη.

Ο Κάρολος με μεράκι ασχολείται με το μπουλγαρί και η Ειρήνη με τα πνευστά μουσικά όργανα. Κάπως έτσι, το μουσικό όργανο της πόλης συναντά το μουσικό όργανο του βουνού και του λόγου, αποκαλύπτοντας ένα ιδιαίτερο δέσιμο μα και μια περιήγηση στα μουσικά διαμάντια της ψυχής τους.

Ακολουθώντας την δική τους πορεία προσδοκούν να μεταφέρουν σκέψεις, συναισθήματα και ιστορίες που μπολιάζουν την καθημερινότητα τους. Και οι δύο μελετούν και αναζητούν μουσικούς θησαυρούς της Κρήτης και ξετυλίγοντας το νήμα της παραδοσιακής μουσικής έχουν κατορθώσει να παρουσιάσουν τραγούδια που αφηγούνται την δική τους ιστορία…

Αυτή την Τετάρτη στα «Δια...κρητικά»,  ‘’Αντάμα” με τον Κάρολο Κουκλάκη, την Ειρήνη Δερέμπεη, αλλά και μια χορευτική παρέα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Ρόδο» αναδεικνύεται ο πλούτος και η ομορφιά της αυθεντικής μουσικοχορευτικής παράδοσης.

Απόψε στις 22:00 στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News