Πολιτισμός

Η «κυρία Σιντορέ» μας ταξίδεψε μαγικά στον κόσμο της γραμματικής

Μια παράσταση που ταξιδεύει εκτός Κρήτης

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε «η κυρία Σιντορέ και η γραμματική… σαν παραμύθι».

Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους που ήρθε για να μας μάθει… γραμματική, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο λόγος για την παράσταση μιούζικαλ για παιδιά «Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική… σαν παραμύθι». 

 Μία καλοδουλεμένη παράσταση με τους συντελεστές να έχουν «ρίξει» πολλή δουλειά. Και μέσα απ’ αυτή τη δουλειά, η επιτυχία ήταν αναμφισβήτητη. Η μουσική κατά τη διάρκεια του έργου ταξίδευε τους θεατές και έκανε τις… πτώσεις, τη γραμματική, την ορθογραφία πολύ πιο ευχάριστα!

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στη λεπτομέρεια: κοστούμια και σκηνικά ήταν όλα σχεδιασμένα με προσοχή και απολύτως λειτουργικά.

Οι ωραίες φωνές σε συνδυασμό με την καλή μουσική, έφτιαχναν ένα καταπληκτικό «κοκτέιλ» από μελωδίες. Οι βασικοί ηθοποιοί μα και οι μικροί μαθητές που συμμετείχαν, έδωσαν το δικό τους στίγμα σ’ αυτή την παράσταση. Οι μικροί ηθοποιοί υποστήριξαν με  ενθουσιασμό το ρόλο τους και είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τα προσωπικά τους χαρίσματα.

Το βασικό κοινό της κυρίας Σιντορέ είναι φυσικά τα παιδιά. Για τους μικρούς μας φίλους λοιπόν, η παράσταση ήταν τόσο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα χωρίς να γίνει στιγμή βαρετή, με τις σκηνές να εναλλάσσονται γρήγορα.

Η «κυρία Σιντορέ και η γραμματική… σαν παραμύθι», βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Μαρίας Καριωτάκη από τις εκδόσεις Ίτανος θα ταξιδέψει και εκτός Κρήτης. Στις 9 και 10 Μαρτίου το βιβλίο θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη ενώ την επόμενη μέρα θα δοθεί παράσταση στο Θέατρο Αυλαία. 

Στο μιούζικαλ συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Αγγελική Ιερωνυμίδη στον ρόλο της κυρίας Σιντορέ, Ελένη Στυλιανάκη, Άρης Κουτεντάκης, Γιώργος Χατζηαντωνίου και 8 παιδιά τα οποία έχουν πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις των παιδικών φιλαναγνωστικών εργαστηρίων της αγαπημένης δασκάλας των παιδιών, της κυρίας Σιντορέ!

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ζουρίδη

Σκηνικά: Νίκος Καλαθάκης

Σχόλια