«Το κατεστραμμένο δωμάτιο»: 6 ακόμα παραστάσεις κατ' απαίτηση του κοινού

Πολιτισμός
«Το κατεστραμμένο δωμάτιο»: 6 ακόμα παραστάσεις κατ' απαίτηση του κοινού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εταιρεία Θεάτρου «Μνήμη» ανακοινώνει έξι ακόμα τελευταίες παραστάσεις

Όταν μία παράσταση είναι επιτυχημένη, αυτό φαίνεται από την ανάγκη του κοινού να την παρακολουθεί ξανά και ξανά, αλλά και να μη δέχεται πως αυτή η παράσταση, που τείνει να γίνει αγαπημένη του, θα τελειώσει.

Το έργο «Το κατεστραμμένο δωμάτιο» είναι μία απ’ αυτές τις παραστάσεις που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και οι θεατές δεν μπορούσαν να το αφήσουν να τελειώσει έτσι.

Γι’ αυτό λοιπόν, η Εταιρεία Θεάτρου «Μνήμη» ανακοινώνει έξι ακόμα τελευταίες παραστάσεις από την Παρασκευή 2 έως και την Κυριακή 11 Μαρτίου. Το έργο θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9:30 το βράδυ. Τις Κυριακές θα πραγματοποιηθεί απογευματινή παράσταση στα 20:00.

Τιμή εισιτηρίου στα 15 ευρώ, το φοιτητικό στα 10 ευρώ.

Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Σκωτσέζου συγγραφέα και σκηνοθέτη Μάθιου Λέντον «Το κατεστραμμένο δωμάτιο», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη.

Τον Οκτώβριο ο θίασος θα ταξιδέψει στην Αθήνα καλεσμένος από το θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής όπου θα παρουσιάσει το έργο για 5 παραστάσεις από τις 10 έως τις 14/10. Επίσης η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ ανακοινώνει ακόμα μία παραγωγή που θα παρουσιαστεί στον Αίθριο Χώρο του θεάτρου Κυδωνία από την άνοιξη και μετά.

Πρόκειται για θεατρικό έργο, το τρίτο στη σειρά, που μαζί με το Λαμπεντούζα (2015) και το Κατεστραμμένο Δωμάτιο (2018) συμπληρώνει τον κύκλο μιας τριλογίας που διερευνά τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και της εγγύς Ανατολής αποκαλύπτοντας πτυχές από τις δραματικότερες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας.

Ένας συναρπαστικός θεατρικός μονόλογος που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα ερμηνεύσει η εξαίρετη Χανιώτισσα ηθοποιός, Κατερίνα Μαντίλ, σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση και σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. Οι πρόβες έχουν ήδη αρχίσει! Για τον τίτλο του έργου και τον συγγραφέα θα μιλήσουμε από εδώ λίγο αργότερα…

6 ακόμα παραστάσεις στα Χανιά

Παρασκευή 2 Μαρτίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Σάββατο 3 Μαρτίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Κυριακή 4 Μαρτίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 8.00 μμ.

Παρασκευή 9 Μαρτίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Σάββατο 10 Μαρτίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Κυριακή 11 Μαρτίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 8.00 μμ.

Η υπόθεση του έργου:

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, γεμάτο έμπνευση και όραμα κείμενο-παράσταση που ο Λέντον έγραψε και σκηνοθέτησε με τη συνεργασία της γνωστής ανά τον κόσμο ομάδας του, Vanishing Point, και το οποίο παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου με τεράστια επιτυχία.

Το έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διερευνά με ποιητικό τρόπο τη σχέση του σημερινού ανθρώπου με τις καταιγιστικές εξελίξεις στον κόσμο, καθώς, σήμερα, οι εικόνες όλων των επί μέρους συμβάντων ξεπηδούν σχεδόν αυτοστιγμεί μπροστά στα μάτια του μέσω της οθόνης του τηλεφώνου, του λάπτοπ ή της τηλεόρασής του. Υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στις εξελίξεις αυτές ή η θέση του ανθρώπου στις μέρες μας περιορίζεται σε μια παθητική αυτάρεσκη κατανάλωση εικόνων, που αποχαυνώνουν τη θέλησή του κι αποκοιμίζουν τη σκέψη του;

Το έργο αναλύει την ηθική διάσταση του τι βλέπουμε, και του πώς αντιμετωπίζουμε και συζητάμε για τον κόσμο που παρατηρούμε από το παράθυρό μας. Επανεξετάζει τα προνόμια του δυτικού κόσμου και επισημαίνει τους κινδύνους που τα απειλούν.

Είπαν για την παράσταση

Την παρακολουθούσα δίχως ανάσα, όπως και οι άλλοι συν-θεατές μου άλλωστε… «Βαγγέλης Κακατσάκης, Χανιώτικα Νέα, 23/2/2018)

Όμορφο, αληθινό θέατρο που τόσο έχουμε ανάγκη και που τόσο μας λείπει σήμερα. (Ειρηναίος Μαράκης, Αγώνας της Κρήτης, 16/2/2018)

«Το κατεστραμμένο δωμάτιο» είναι μια πρωτότυπη πολυσύνθετη θεατρική παράσταση που κρατάει αμείωτο και συνεχές το ενδιαφέρον του θεατή… παράσταση αυτογνωσίας που αξίζει να μην τη χάσει κανείς. (Αγγελική Καραθανάση Μανουσάκη, Χανιώτικα Νέα, 25/1/2018)

Μια παράσταση που ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά όλη η εποχή τους και ό,τι αυτή περιέχει. Ανθρώπινα πάθη, σύγχρονα αδιέξοδα, σκοτεινά σημεία των ανθρώπων, κρίση, προσφυγικό, διαδίκτυο, οικογένεια, ζωή και θάνατος, όλα έχουν τη δική τους θέση… (Γιάννης Λυβιάκης, Χανιώτικα Νέα, 24/1/2018)

Μας έχει συνηθίσει ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, πολλά χρόνια τώρα, σε θεατρικές παραστάσεις που πάντα έχουν… πολλά και ενδιαφέροντα να μας πουν. Τις μέρες αυτές το θέατρο «Κυδωνία» παρουσιάζει μια πραγματικά ανατρεπτική παράσταση, τόσο για το περιεχόμενό της όσο και για τη σκηνοθετική πρωτοτυπία της. «Το κατεστραμμένο δωμάτιο» -που είναι το δικό μας δωμάτιο, ο τόπος και ο κόσμος μας- είναι μια καταγγελία, μια εύληπτη πλην εκκωφαντική κραυγή διαμαρτυρίας, ένα κάλεσμα, τουλάχιστον αφύπνισης, σ’ όλους εμάς τους απαθείς θεατές και συνηθέστατα συνδημιουργούς των όσων ακραίων συμβαίνουν στις μέρες μας. (Απόσπασμα από επιστολή του συγγραφέα και ιδρυτή των ιστορικών εκδόσεων «Γνώση» κ. Μανώλη Μπουζάκη.)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News