Πολιτισμός

Μ' ένα ριζίτικο επιστρέφει ο Γιώργης Καντρής

Ο Γιώργης Ξυλούρης Καντρής επιχειρεί να αφυπνίσει το αίσθημα δικαίου του Έλληνα

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού είναι συναισθηματικά χρωματισμένο καθώς έχει γυριστεί πάνω από τον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλου

Ένα τραγούδι γεμάτο ιστορικές αναφορές, που ανήκει στο είδος των Ριζίτικων, κυκλοφόρησε διαδικτυακά ο μουσικός Γιώργης Ξυλούρης Καντρής.

Το τραγούδι, με τίτλο «Τρεις Καπετάνιοι», με τον καθαρά πολιτικό στίχο του φωτογραφίζει την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της σύγχρονης Ελλάδας.

Ο Γιώργης Ξυλούρης Καντρής επιχειρεί να αφυπνίσει το αίσθημα δικαίου του Έλληνα που έχει υποδουλωθεί και καταπατηθεί. Τιμά την ιστορία μας και μιλά για την υπερήφανη ελληνική καρδιά που πάντα ξεπερνούσε κάθε δυσκολία, με την ελπίδα το ίδιο να συμβεί και τώρα.

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού είναι συναισθηματικά χρωματισμένο καθώς έχει γυριστεί πάνω από τον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το τραγούδι είναι παραγωγή του ίδιου του καλλιτέχνη και δεν έχει προκύψει από συνεργασία του με τη δισκογραφική εταιρεία, στην οποία ανήκει καθώς δεν έχει κερδοσκοπικό σκοπό. Ο Ξυλούρης είναι ένας καλλιτέχνης ιδιαιτέρως γνωστός, ταλαντούχος και αγαπητός στο κοινό της Κρήτης με πολλαπλή δισκογραφική δράση και ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.

"Στην ιστορία γράφουνται και γίνονται μεγάλοι

Όσοι στο κόσμο κάνουνε ότι φοβούνται οι άλλοι …"

Σχόλια