Νίκος Κουκουναράς: Φτιάχνει χαρταετούς με τα μάτια της ψυχής

Πολιτισμός
Νίκος Κουκουναράς: Φτιάχνει χαρταετούς με τα μάτια της ψυχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας γιορτάζεται έντονα σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, όπως και εδώ… στην Κρήτη! Ο καταλληλότερος άνθρωπος που θα μπορούσε να μιλήσει για αυτό, δεν είναι άλλος από τον κ. Νίκο…

Τα ικανά χέρια του φτιάχνουν χάρτινους αετούς εδώ και χρόνια και παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της χαμένης του όρασης, δε χάνει ποτέ το κέφι του.

Βρίσκει την ελευθερία μέσα από το πέταγμα των χαρταετών του και παρόλο που δε μπορεί να θαυμάσει την ομορφιά των χρωμάτων, φροντίζει πάντα να τους στολίζει με μικρά χρωματιστά κομμάτια!

Ξύλο από καλάμια, σπάγκο, χαρτί και πολύ μεράκι είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλοφτιαγμένου χαρταετού.

Ο κ. Νίκος Κουκουναράς έχει μάθει αυτή την τέχνη από πολύ μικρός, «έβλεπα τον πατέρα μου να φτιάχνει χαρταετούς στα δέκα μου χρόνια. Τον παρακολουθούσα και έμαθα να τους φτιάχνω και εγώ», λέει χαρακτηριστικά.

Εκτός όμως από την ικανότητά του να κατασκευάζει αετούς από χαρτί, έχει και μια άλλη μεγάλη αγάπη… τη μουσική.

Η μουσική για εκείνον ήταν, είναι και θα είναι κάτι που τον κάνει να μεταμορφώνεται. Το ότι δεν έχει την ικανότητα να δει, δε τον εμποδίζει να παίζει αρμόνιο, αλλά και να τραγουδάει. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική αρχικά για βιοποριστικούς λόγους και έπειτα τον κέρδισαν τόσο πολύ οι νότες που είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας του, να συναντά φίλους το βράδυ και να κάνουν μια μεγάλη παρέα, τραγουδώντας τα αγαπημένα τους τραγούδια και πίνοντας κρασί.

Ο Νίκος Κουκουναράς «άνοιξε» την αποθήκη που κατασκευάζει τους χαρταετούς στην εκπομπή Καλό Μεσημέρι της ΚΡΗΤΗ TV.

Ρεπορτάζ: Μιχαέλα Λιονάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News