Ρεθεμνιώτικο: Αντίστροφη μέτρηση -Live μετάδοση από ΚΡΗΤΗ TV

Πολιτισμός
Ρεθεμνιώτικο: Αντίστροφη μέτρηση -Live μετάδοση από ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και τα βλέμματα στρέφονται στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, το Ρέθυμνο.

Εκεί οπου χτυπά η καρδιά της Αποκριάς του 2018 με τους χιλιάδες επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη, την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό να έχουν εδώ και ώρες κατακλύσει την πόλη προκειμένου να ζήσουν την αξέχαστη εμπειρία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, εκεί όπου στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί live συναυλία με τους "Groovetica".

Η μεγάλη παρέλαση

Όλοι είναι πανέτοιμοι για τη μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων, που θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι, με εκκίνηση από τον κόμβο Θεοτοκόπουλου. Οι καρναβαλικές ομάδες είναι 37 και τα άρματα 28, ενώ αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 15.000 άτομα. Συνοδεύονται από τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού και τη συνοδεία της.

Παρουσιαστής του καρναβαλιού θα είναι ο πολύ αγαπητός και δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιαστής Γιάννης Σπαλιάρας. Μαζί του είναι η παρουσιάστρια της "KΡΗΤΗ TV" Χρύσα Κυρατζή!

O Γιάννης και η Χρύσα καλούν με τη σειρά τους όλο τον κόσμο να πάει και να ζήσει από κοντά τη μοναδική ατμόσφαιρα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και, αν είναι μακριά, να την παρακολουθήσει ζωντανά μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της "ΚΡΗΤΗ TV"!

Στις 3 μετά το μεσημέρι θα ακολουθήσει dj party στην πλατεία Μικρασιατών από την ομάδα "Oloi vitsiozoi". Dj party θα πραγματοποιείται την ίδια ώρα και στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείων. Στις 6:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στην παραλία (Ελ. Βενιζέλου), όπου θα γίνει και η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου. Η αυλαία θα πέσει με συναυλία του συγκροτήματος "Apurimac".

Μεγάλος χορηγός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι και φέτος η Amstel, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της "ΚΡΗΤΗ TV".

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τα οχήματα που έρχονται από Ηράκλειο θα κατευθυνθούν μέσω του κόμβου Ατσιπόπουλου στον παράδρομο προς το Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια στο Αθλητικό Κέντρο Γάλλου, όπου μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν. Εκεί θα βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ, που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη. Στο χώρο θα βρίσκονται άτομα για τη φύλαξή του, τα οποία και θα καθοδηγούν τους οδηγούς για τη στάθμευση και στα σημεία απ' όπου θα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Τα οχήματα που έρχονται από Χανιά θα κατευθυνθούν μέσω της γέφυρας Ζουρίδας προς τα κέντρα "Μέγαρο" και "Φάρος", όπου μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν. Εκεί θα βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ, που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη. Στο χώρο θα βρίσκονται άτομα για τη φύλαξή του, τα οποία και θα καθοδηγούν τους οδηγούς για τη στάθμευση και στα σημεία απ' όπου θα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Τα τουριστικά λεωφορεία θα κατευθυνθούν μέσω του κόμβου Ατσιπόπουλου προς Ρέθυμνο και στη συνέχεια μέσω της οδού Κεφαλογιάννηδων προς το εμπορικό λιμάνι, όπου και θα σταθμεύουν δωρεάν και θα αποβιβάζουν τους επισκέπτες. Επίσης, τα ιδιωτικά πάρκινγκ της πόλης θα είναι διαθέσιμα με χρέωση. Το σύνολο της δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, της Τροχαίας και του Λιμεναρχείου θα είναι επί ποδός όλη την ημέρα για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Αλκοτέστ

Ο Δήμος Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το ΣΥΦΑΚ και το μεγάλο χορηγό Amstel, διανέμει 2.000 αλκοτέστ μιας χρήσης, δωρεάν, στους οδηγούς που θα εισέρχονται στο Ρέθυμνο το σαββατοκύριακο 17-18 Μαρτίου. Αυτό αποτελεί ένα τμήμα από τη συνεχή και αυξανόμενη δράση των παραπάνω φορέων για τη συνετή κατανάλωση αλκοόλ και την αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους.

Αναβιώνουν τα Κούλουμα

Παραδοσιακά Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού, καρναβαλικά δρώμενα και σαρακοστιανά εδέσματα θα περιμένουν ντόπιους και επισκέπτες στους οικισμούς του Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα:

* Περιβόλια: Στις 12:30 το μεσημέρι θα περιμένουν το κοινό παραδοσιακά Κούλουμα με φασολάδα στην αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου.

* Αρμένοι: Στις 11 το πρωί θα αναβιώσει το έθιμο του μουτζουρώματος με παραδοσιακά Κούλουμα.

* Άνω Βαλσαμόνερο: Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακά Κούλουμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Άνω Βαλσαμόνερου.

* Ελεύθερνα: Στις 12 το μεσημέρι θα λάβουν χώρα τα παραδοσιακά έθιμα μπεγιράκι και μουτζουρώματα. Θα ακολουθήσει κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελεύθερνας.

* Φωτεινού: Στις 12 το μεσημέρι περιμένουν το κοινό παραδοσιακά Κούλουμα, φασολάδα και πέταγμα χαρταετού.

* Μελιδόνι: Στις 12 το μεσημέρι θα λάβει χώρα αβγουλομάζωμα με παραδοσιακά Κούλουμα.

* Μέρωνας: Στις 12:30 το μεσημέρι θα λάβουν χώρα παραδοσιακά δρώμενα, παιχνίδια και μουσική, με τη συμμετοχή όλων. "Ντύσου, στολίσου νυφικά και βάστα το βουργιάλι, να δεις λεράδες και θεριά και μουζουδιάς το χάλι".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News