Στην τελική ευθεία για το μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης

Πολιτισμός
Στην τελική ευθεία για το μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία για το αποκορύφωμα της Αποκριάς στο καρναβάλι της Κρήτης, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου με χρηστικές οδηγίες και στοιχεία της διοργάνωσης.

Όλοι και όλα είναι πανέτοιμα για την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και την μεγάλη παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού με τους 15.000 καρναβαλιστές και τους 70.000 επισκέπτες!

Η πόλη θα είναι πεντακάθαρη χάρις τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις της υπηρεσίας του δήμου, ενώ οι ομάδες τους καρναβαλιού καλούν τους επισκέπτες στις αποθήκες με τα άρματα λίγες ώρες πριν απογειωθεί το κέφι με τον καιρό να ευελπιστούν ότι εν τέλει την Κυριακή θα είναι αίθριος.

Οι επιχειρηματίες διαβεβαιώνουν ότι οι τιμές θα είναι στα φυσιολογικά πλαίσια όλου του έτους, μακριά από την αισχροκέρδεια, ενώ 120 εθελοντές Σαμαρείτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε 16 σταθμούς κατά μήκος της παρέλασης θα φροντίζουν όλα να κυλήσουν ομαλά, όπως και οι ίδιες οι ομάδες με την περιφρούρησή τους.

Τα σώματα ασφαλείας θα είναι άτεγκτα στην νομοθεσία περί ανηλίκων, υγειονομικών διατάξεων και παρεμπορίου, ενώ παράλληλα θα φροντίζουν για την εύρυθμη διανομή της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων εντός πόλεως αρχικά και περιμετρικά στη συνέχεια.

Η AMSTEL και ο ΣΥΦΑΚ έχουν αναλάβει και φέτος την ευαισθητοποίηση του κοινού στην υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά και κατανάλωση αλκοόλ με τη διανομή φυλλαδίου με 10 απλές, αλλά χρυσές συμβουλές, όπως και τεστ αλκοόλ μιας χρήσης.

Και βέβαια την Καθαρά Δευτέρα οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σε Περιβόλια, Αρμένους, Άνω Βαλσαμόνερο, Ελεύθερνα, Φωτεινού, Μελιδόνι και Μέρωνα.

Η μεγάλη παρέλαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μέσα του Ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV, ενώ για 16η συνεχή χρονιά, χορηγός είναι η AMSTEL που και φέτος θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκστρατεία για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News