Όλα έτοιμα για τους 15.000 καρναβαλιστές στη μεγάλη παρέλαση

Κρήτη
Όλα έτοιμα για τους 15.000 καρναβαλιστές στη μεγάλη παρέλαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων θα κορυφωθούν αυτή την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου οι εορτασμοί του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018!

Η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι, και πάνω από 15.000 πολύχρωμοι καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους. Η σειρά που θα παρελάσουν οι ομάδες προέκυψε μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της ολομέλειας των καρναβαλικών ομάδων.

Η σειρά έχει ως εξής: 1. Τα Ροδαλάκια, 2. Τα Παρτάλια, 3. Άρκαλοι, 4. Αγγουροξυπνημένοι, 5. Άσχετοι Club, 6. Ουρανοκατέβατοι, 7. Σαν τη μύγα μες το γάλα, 8. Ρακοδικασμένοι, 9. Carnivaloi, 10. Ποταγωνιστές, 11. Γκαζανόβες, 12. Ταραξίες, 13. Έκατσ' η Κουτσή Κατσίκα, 14. Γκουσγκούνηδες, 15. Ανεμόμυαλοι Club, 16. Ανιχνευτές Club, 17. Πόθεν Αίσχος, 18. Οι Άλλοι, 19. (Αντι)καπνιστές Club, 20. Τσαπατσούληδες, 21. Εμείς & Εμείς, 22. Πουροπιπίνια, 23. Τζιτζικοτρίχηδες, 24. Αλλητρούιτοι, 25. Νάτα Κεφάτα, 26. Δαχτυλοδειχτούμενοι, 27. Μπουμπούνες, 28. Αργόσχολοι, 29. Περιηγητές Club, 30. Φευγάτοι, 31. Σκαραβαίοι, 32. Οι Επόμενοι, 33. Αλλαδανάρηδες, 34. Όλοι Βιτσιόζοι, 35. Alter Ego, 36. Γιαρέμηδες Club και 37. Υπόλοιποι Group.

Υπενθυμίζεται πως η μεγάλη παρέλαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τις τηλεοπτικές συχνότητες του "ΚΡΗΤΗ TV". Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018 πραγματοποιείται με την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου. Μεγάλος χορηγός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι και φέτος η AMSTEL, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της "ΚΡΗΤΗ TV".

Ποδηλατοβόλτα

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι συνεχίζεται σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκεί όπου οι φίλοι του ποδηλάτου, μασκαρεμένοι οι ίδιοι και τα ποδήλατά τους, κάνουν την πιο τρελή, χρωματιστή και διασκεδαστική ποδηλατοβόλτα της χρονιάς, γεμίζοντας τους δρόμους της παλιάς πόλης με κέφι και φαντασία, ποδήλατα και μασκαράδες.

Αύριο Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη, τα παραδοσιακά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου με μαθητές και καθηγητές, μουσικοί της πόλης και οι ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αναβιώνουν το έθιμο της κρητικής καντάδας. Η καντάδα καταλήγει στην πλατεία Μικρασιατών, όπου θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

Προειδοποιήσεις

Στο μεταξύ, αυστηρότατες προειδοποιήσεις προς όλους όσοι έχουν πρόθεση να στήσουν παράνομες υπαίθριες ψησταριές ή να πωλούν προϊόντα χωρίς άδεια απευθύνουν η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, το Τμήμα Εμπορίου και ο Δήμος Ρεθύμνου.

Οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την πάταξη του παραεμπορίου ανακοίνωσαν τη σύσταση μικτού κλιμακίου για την άμεση καταστολή κάθε μορφής παράνομης πράξης που απειλεί την ασφάλεια της υγείας των επισκεπτών, την οικονομία και την τάξη.

Τα μικτά κλιμάκια πρόκειται να διεξάγουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλη την πόλη, καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, αρχικά κάνοντας συστάσεις συμμόρφωσης, ενώ στη συνέχεια για όσους αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις και δεν πειθαρχήσουν, θα επιβάλουν αυστηρά πρόστιμα που φτάνουν έως 5.000 ευρώ, ενώ θα κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία. Ο παράνομος εξοπλισμός θα απομακρύνεται κατά τη βεβαίωση της παράβασης.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού απευθύνει έκκληση προς όλους να βοηθήσουν στην πάταξη του παραεμπορίου, αλλά και τους επισκέπτες να εμπιστεύονται μόνο τα καταστήματα που λειτουργούν νόμιμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News