Σε ρυθμούς καρναβαλικούς η πιο ηλιόλουστη πόλη του Λασιθίου

Πολιτισμός
Σε ρυθμούς καρναβαλικούς η πιο ηλιόλουστη πόλη του Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη μεγαλύτερη γιορτή της χαράς, της ελπίδας και της αισιοδοξίας, που διοργανώθηκε ποτέ στην Ιεράπετρα, δηλαδή στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2018, ο αριθμός των ομάδων, των αρμάτων και των μεταμφιεσμένων, ξεπέρασαν ήδη τις περυσινές συμμετοχές ρεκόρ!

Σε αυτό το μεγάλο πάρτι για μικρούς και μεγάλους, έχουν όλοι τη δική τους ξεχωριστή θέση!

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 3 μετά το μεσημέρι, οι χιλιάδες θεατές και οι εκατοντάδες μεταμφιεσμένοι καρναβαλιστές θα ξεχειλίσουν με κέφι και ζωντάνια την οδό Δημοκρατίας, την οποία έχουν μετατρέψει τα τελευταία χρόνια οι διοργανωτές σε ένα μικρό «σαμπαδρόμιο».

Η μεγαλύτερη παρέλαση του νομού

Οι μικρές και οι πολυάριθμες ομάδες των καρναβαλιστών, οι καλαίσθητες πολύχρωμες στολές, τα υπέροχα καπέλα, οι ευρηματικές κατασκευές, τα εντυπωσιακά άρματα, η σάτιρα, οι ξυλοπόδαροι, οι Βραζιλιάνες χορεύτριες, καθώς και ο χείμαρρος της φαντασίας, του κεφιού και της ζωντάνιας, προσδοκούν οι διοργανωτές ότι, θα αφήσουν και φέτος το αποτύπωμα τους, στη μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση, που έγινε ποτέ στην πιο ηλιόλουστη πόλη του Νομού Λασιθίου.

Όλος ο Δήμος Ιεράπετρας θα συμμετέχει με κάθε τρόπο σε αυτό το μεγάλο πάρτι.

Πέρυσι οι θεατές και οι μεταμφιεσμένοι ξεπέρασαν τις δέκα χιλιάδες καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2016 που ήταν οι 8.000 θεατές και μασκαράδες.

«Στόχος μας φέτος είναι να ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενη διοργάνωση, γιατί είμαστε και πιο οργανωμένοι και πιο γνωστοί πλέον σε όλη την Κρήτη. Θέλουμε και φέτος να δούμε επισκέπτες από κάθε γωνιά της Κρήτης να διασκεδάζουν μαζί μας. Ήδη οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι περισσότερες και μεγαλύτερες σε όγκο. Θα δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την τελευταία μέρα», μας είπε η πρόεδρος του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μαρία Κουβάκη.

Οι προετοιμασίες για το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2018 ξεκίνησαν αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, από τα μέλη και τους φίλους του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας, οι οποίοι έχουν φέτος την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας.

Το απόγευμα της Κυριακής ανήμερα της Μεγάλης Αποκριάς, στις 18 Φεβρουαρίου 2018, ολόκληρη η πόλη της Ιεράπετρας θα χορεύει σε ρυθμούς Καρναβαλικούς, θα έχει πλημμυρίσει από επισκέπτες και θα έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε συμμετοχή θεατών, επισκεπτών, αρμάτων και μεταμφιεσμένων κάθε προηγούμενη διοργάνωση.

Οι διοργανωτές έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών της πόλης, με τις χορηγίες των οποίων καλύπτονται, τα περισσότερα έξοδα της διοργάνωσης χωρίς να επιβαρύνεται ο Δήμος.

«Ο κατάλογος των χορηγών δεν έχει κλείσει ακόμη. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους καλώντας το Σύλλογο μας και δηλώνοντας μας την επιθυμία τους, καταβάλλοντας το αντίτιμο της χορηγίας που είναι και φέτος 50 ευρώ», προσθέτει η κ Κουβάκη.

Και πέρυσι ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, κατάφερε οργανωτικά το ακατόρθωτο, εξασφαλίζοντας με πάρα πολύ δουλειά τη συνδρομή και τη βοήθεια απο δεκάδες χορηγούς. Φέτος έχουν βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, στοχεύοντας να διατηρήσουν την καλή φήμη του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού, το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων της Κρήτης.

«Φέτος ο Δήμος Ιεράπετρας με την ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ έχουν ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού, για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Ήδη έχει ολοκληρωθεί το παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και βρίσκεται στην τελική του ευθεία, το Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού των μεγάλων με τη συμμετοχή 42 ομάδων.

Το μεγάλο πάρτι

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 5.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει το μεγάλο πάρτι και η παρουσίαση των 42 ομάδων του κρυμμένου θησαυρού που θα παρελάσουν μεταμφιεσμένες από την οδό Μ. Κοθρή προς την πλατεία Ηρώου, όπου θα ανεβαίνει μια - μια η κάθε ομάδα στην εξέδρα που θα έχουμε στήσει. Εκεί θα παρουσιάζει το μικρό θεατρικό δρώμενο που της έχει ανατεθεί από την περυσινή νικήτρια ομάδα «Αργά τα ζά».

Οι ομάδες θα ψηφίσουν μεταξύ τους τις τρεις καλύτερες, οι οποίες θα κερδίσουν κάποιες βοήθειες για να έχουν το προβάδισμα την Κυριακή, οπότε θα έχουμε την τελική αναμέτρηση και την ανάδειξη του φετινού νικητή, ο οποίος θα αναλάβει την επόμενη διοργάνωση του κυνηγιού του κρυμμένου θησαυρού.

Καλούμε όλο τον κόσμο από κάθε γωνιά της Κρήτης να επισκεφτεί την πόλη μας και το διήμερο της Μικρής Αποκριάς, και το τριήμερο της Μεγάλης Αποκριάς, για να ζήσει μαζί μας αυτήν την ωραία εμπειρία και να γνωρίσει τις ομορφιές του τόπου μας», προσθέτει ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας κ Μανόλης Γεωργαλάκης.

Παρουσιαστής ο Γιώργος Λιανός

Την παρουσίαση του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού και των ομάδων του, θα κάνει αυτή τη φορά, ο ευρηματικός και ταλαντούχος τραγουδιστής και παρουσιαστής της τηλεόρασης Γιώργος Λιανός.

Φέτος η συγκέντρωση των ομάδων το μεσημέρι της μεγάλης Αποκριάς 18 Φεβρουαρίου, θα γίνει έξω από το Βουζουνεράκειο Στάδιο. Από εκεί θα κατεβαίνουν οι ομάδες συντεταγμένα από την οδό Μάνου Κατράκη και στη συνέχεια θα μπαίνουν στην οδό Δημοκρατίας, για να ξεκινήσει η καρναβαλική παρέλαση στις 3.00 μ.μ. έξω από τα γραφεία της «Νέας Κρήτης». Όταν οι ομάδες θα φτάνουν στο Αστυνομικό μέγαρο, θα κινούνται προς το παραλιακό πάρκινγκ και από εκεί θα κατεβαίνουν από το Λιμεναρχείο προς το Φρούριο Καλές.

Διασκέδαση και ξεφάντωμα είναι οι λέξεις που πρωταγωνιστούν τις ημέρες της αποκριάς στην φιλόξενη Ιεράπετρα. Μια αποκριάτικη στολή, καλό κρασί και μεγάλη δόση τρέλας είναι τα απαραίτητα συστατικά για να γιορτάσει κανείς αυτές τις εορτές της απόλυτης ξεγνοιασιάς.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News