Η πόλη γεμίζει με τη μουσική πιάνου - Μην το χάσετε!

Κρήτη
Η πόλη γεμίζει με τη μουσική πιάνου - Μην το χάσετε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφιέρωμα στον Claude Debussy ξεκινά το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει σημαντικές εκδηλώσεις, όπως την Όπερα «Suor Angelica» του Giacomo Puccini, τη μουσική σύμπραξη δυο σημαντικών πιανιστών με μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ρεσιτάλ από καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και νέα ταλέντα της Κρήτης. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον χαιρετισμό του για το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου ανέφερε:

«Το πρώτο Φεστιβάλ Πιάνου, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016, βρήκε αμέσως θερμή ανταπόκριση από το φιλόμουσο κοινό του Ηρακλείου. Την ίδια απήχηση συνάντησε και το δεύτερο Φεστιβάλ, τον Φεβρουάριο του 2017, το οποίο ενσωμάτωσε στο πρόγραμμά του διεθνώς καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον εκπαιδευτικό τομέα. Η επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων δημιούργησε σε μας την ευχάριστη υποχρέωση της ανάλογης συνέχειας.

Εφέτος, το τρίτο Φεστιβάλ Πιάνου, με την συμμετοχή σπουδαίων μουσικών, νέων ταλέντων από την Κρήτη, με την εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, και με την παρουσίαση της Όπερας του Giacomo Puccini «Suor Angelica», διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί πολιτιστικό γεγονός υψηλού επιπέδου.

Αποτελεί σταθερό στόχο μας, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πιάνου, από κοινού με την ποιοτική ψυχαγωγία που θα προσφέρουν σε όσους τις παρακολουθήσουν, να προωθήσουν και την καλλιτεχνική παιδεία, ιδίως στους νέους της πόλης μας. Συνάμα ο θεσμός αυτός, θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην προσπάθειά μας για σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, και όχι μόνον κατά την θερινή περίοδο.

Ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, καθώς και όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ: τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Καρύδη, τον Καλλιτεχνικό Σύμβουλο κ. Πέτρο Μόσχο και την κα Ιωάννα Γιάνναρη η οποία ανέλαβε την διεύθυνση παραγωγής του. Ευχαριστούμε επίσης για την συμβολή τους: την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, την Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η, την ΔΕΠΑΝΑΛ, καθώς και τον μουσικό σύλλογο «Απόλλων». Και είμαστε βέβαιοι ότι κι εφέτος όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν την ίδια επιτυχία με τις προηγούμενες».

Το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Πιάνου

-Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 8:30 μμ: Αφιέρωμα στον Claude Debussy, με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Γάλλου συνθέτη.

Συμμετέχουν οι πιανίστες: Λίλυ Δάκα, Μαρίνα Δασκαλάκη, Μιχάλης Διαλυνάς, Ασπασία Καραλή, Δημήτρης Καρύδης, Άννα Μεσσαριτάκη, Μαρίνα-Μαρία Μπιλμέζη, Λένα Παπασπύρου, Έλενα Περισυνάκη, Ελένη Ρέντζου, Ράνια Τουτουντζάκη, Ντιάνα Τσιλίδη, Ευγενία Ψαρουδάκη.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με ομιλία για το πιανιστικό έργο του Claude Debussy από την Άννα Μεσσαριτάκη.

-Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, 8:30μμ: Νέα Ταλέντα, Γιάννης Μπουφίδης - Βασίλης Αλέξανδρος Βαρδάκης.

Ο Γιάννης Μπουφίδης 11 ετών και ο Βασίλης Αλέξανδρος Βαρδάκης 13 ετών, δυο εξαιρετικά ταλαντούχοι νέοι πιανίστες, παρουσιάζονται στο κοινό του Ηρακλείου.

-Παρασκευή και Σάββατο 16 και 17 Φεβρουαρίου, 8:30μμ: ΟΠΕΡΑ - Giaccomo Puccini - «Suor Angelica», με το κάστ της Μinotaur Opera.

Η Μinotaur Opera απαρτίζεται από προσωπικό, μαθητές και αποφοίτους του Morley College του Λονδίνου, και δημιουργήθηκε με σκοπό την εκτός του κολεγίου προβολή παραστάσεων Όπερας επαγγελματικών προδιαγραφών.

Μουσική Διεύθυνση/Πιάνο: Μιχάλης Αγγελάκης

Σκηνοθεσία: Aylin Bozok

Τραγουδούν: Suor Angelica: Becca Marriott, Zia Principessa: Marianne Vidal, Suor Genovieffa: Clara Fournillier, La Badessa: Sarah Denbee, La Zelatrice: Anna Lawrence,

Maestra delle Novizie: Alexandra Long, Suor Infermiera: Rebecca Moulton, Suor Dolcina: Olivia Moss, Conversa 1 / Cercatrice 1: Ingunn Hrafnkelsdottir, Conversa 2/ Cercatrice 2: Tina Gelnere, Suor Osmina/una Novizia: Marjorie Klespitz.

-Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, 8:30μμ: Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Martino Tirimo.

Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Martino Tirimo, τον οποίο η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» χαρακτήρισε σαν «ένα εμπνευσμένο ποιητή του πιάνου», παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με κομμάτια μεγάλων συνθετών, όπως ο Schubert, o Chopin, o Debussy.

-Παρασκευή και Σαββατο 23 και 24 Φεβρουαρίου, 8:30μμ: 'Το Καρναβάλι των Ζώων' του Camille Saint-Saens, σε συνεργασία με την Κρατική ορχήστρα Αθηνών.

Οι πιανίστες Δημήτρης Καρύδης και Πέτρος Μόσχος συμπράτουν με Μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Συμμετέχουν : Μόρφω Παπαδημητριου (βιολί), Αλέξανδρος Παπανικολάου (βιολί), Γκέρτα Σινάι (βιόλα), Ήβη Παπαθανασιου (βιολοντσέλο), Κώστας Παντερμαράκης (κοντραμπάσο), Μάκης Ράμος (φλάουτο), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Αθήνα Καψετάκη (κρουστά), Νικολής Αβραμάκης (αφήγηση).

Διεύθυνση: Νίκος Αντωνακάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News