Αφιέρωμα στο Ιρλανδικό σινεμά με τον "Μικιμπό κι εγώ"

Πολιτισμός
Αφιέρωμα στο Ιρλανδικό σινεμά με τον "Μικιμπό κι εγώ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πολιτιστικός σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ" στα πλαίσια του Β' κύκλου του αφιερώματος στο Ιρλανδικό σινεμά με τίτλο: "Ανιχνεύοντας την ταυτότητα του Νέου Ιρλανδικού Κινηματογράφου" θα προβάλλει στα Χανιά την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα ορόφου του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23, είσοδος από Γιαμπουδάκη) στις 20.00 μ.μ. την ταινία του Τέρι Λόουν "Ο Μικιμπό κι εγώ/ Mickybo and me", παραγωγής 2004. Την ταινία θα προλογίσει η εκπαιδευτικός Βίκυ Παπαναγιώτου.

Είσοδος ελεύθερη

Σκηνοθεσία: Τέρι Λόουν

Σενάριο: Τέρι Λόουν (βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο Mojo Mickybo  του Owen McCafferty).

Φωτογραφία: Roman Osin

Μουσική: Stephen Warbeck

Σκηνικά: Mark Lowry

Πρωταγωνιστούν: Niall Wright (Jon Ξο), John Jo McNeill (Mickybo), Adrian Dunbar (πατέρας Μίκιμπο), Julie Walters (μητέρα Μίκιμπο), Susan Lynch (ταξιθέτρια) Ciaran Hinds (πατέρας Τζον Τζο).

Κωμωδία - Δράμα

Διάρκεια: 1ω 38λ.

Υπόθεση: Με φόντο τη διχασμένη πόλη του Μπέλφαστ το 1970, η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο αγοριών, ενός Καθολικού κι ενός Προτεστάντη, των οποίων η φιλία ξεπερνά κάθε εμπόδιο.

Ο Μικιμπό και ο Τζον Τζο μοιράζονται ένα πάθος: την ταινία "Butch Cassidy and the Sundance Kid" με τον Πολ Νιούμαν και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Η εμμονή τους αυτή θα τους οδηγήσει από τις φαντασιώσεις στις μικροκλοπές, κι από κει σ' ένα τολμηρό σχέδιο απόδρασης στην Αυστραλία...

Ο σκηνοθέτης έχει πει για την ταινία ότι «έχει ως θέμα το Μπέλφαστ, αλλά όχι τις ταραχές. Το θέμα της είναι η παιδική ηλικία και τη στιγμή που καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος και οι γονείς μας δεν είναι τέλειοι».

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη της ταινίας Τέρι Λόουν: Εργάζεται ως σκηνογράφος στον κινηματογράφο και το θέατρο, και σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους κωμωδία Cluck.

Έχει σκηνογραφήσει πολλές μικρού μήκους ταινίες, μεταξύ των οποίων και το υποψήφιο για Όσκαρ Dance Lexie Dance, καθώς και θεατρικές παραγωγές.

Σπούδασε στο Πανεπιστή¬μιο του Άλστερ, απ' όπου έλαβε ΒΑ στις καλές τέχνες το 1989 και ΜΑ στις καλές τέχνες το 1994. Το "Ο Μίκιμπο κι εγώ" είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News