default-image

«Χτένισαν» το Ηράκλειο για να βρουν το θησαυρό

Πολιτισμός
«Χτένισαν» το Ηράκλειο για να βρουν το θησαυρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φωνές τους πλημμύρισαν το Ηράκλειο σήμερα και το κυνήγι για την αιχμάλωτη ευτυχία που καλούνταν να απελευθερώσουν, έγινε αφορμή για μια ολόκληρη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Γεωργιάδη.

Το παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού τα είχε όλα. Μυστήριο, κέφι, ζωντάνια παιδικά χαμόγελα αλλά και δράση, αφού φέτος το κυρίαρχο κομμάτι των γρίφων ήθελε εμπλοκή σε παιχνίδια από άλλες εποχές, παιχνίδια ξεχασμένα, παιχνίδια που βγάζουν τα παιδιά από την ρουτίνα της καθημερινότητας που ως κύριο χαρακτηριστικό έχει το κλείσιμο στο σπίτι και την ενασχόληση με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Η συμμετοχή όπως τα τελευταία χρόνια, ήταν δυναμική ενώ τα παιδιά που συμμετείχαν έδειξαν να απολαμβάνουν το τρέξιμο και τη συνεργασία τους, ενώ όπως αποδείχθηκε και ο καιρός ευνόησε όχι μόνο τις συμμετοχές, αλλά και το ίδιο το παιχνίδι που αποδείχθηκε ενθουσιώδες για τα παιδιά.

Με τις φωνές και τα χαμόγελά τους, κυρίως όμως με την διάθεση να συμμετέχουν σε ομάδες, τα παιδιά έδωσαν όπως τόνισαν οι διοργανωτές το πιο ισχυρό μήνυμα για την αποκριά, που αναμένεται σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Την Τσικνοπέμπτη για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις και συναυλίες, φέτος θα περιλαμβάνει περίπατο στις παλιές γειτονιές της πόλης με συνοδεία της φιλαρμονικής και κρουστών, σε μια προσπάθεια μια πόλη όπως το Ηράκλειο να γεμίσει χρώματα και μουσικές από ομάδες ανθρώπων, κάτι που συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες και αποτελούσε παράδοση για την καστρινή αποκριά.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News