Πολιτισμός

Παρουσιάζονται οι "Κραυγές και Ψίθυροι" του Χρ. Καραγιάννη

Η παρουσίαση ενός μοναδικού βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου στην Ανδρόγεω.

Η παρουσίαση ενός μοναδικού βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου στην Ανδρόγεω.

Πρόκειται για το βιβλίο «Κραυγές και Ψίθυροι» του Χρήστου Καραγιάννη με το οποίο επιθυμεί να συστηθεί στο αναγνωστικό κοινό.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ποιητής, δοκιμιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Μότσιος και ο αδερφικός φίλος του συγγραφέα, πρώην δήμαρχος Αμοργού και πρώην πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Νικήτας Ρούσσος.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Καραγιάννη

Ο Χρήστος Ν. Καραγιάννης γεννήθηκε στις Κάτω Πουλιές Ηρακλείου το 1950 από Μικρασιάτες γονείς. Σπούδασε Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία στα Γιάννενα και για 22 χρόνια δίδαξε ως φροντιστής, την Έκθεση και τα Λατινικά στο Ηράκλειο. Το 1997 διορίστηκε στο Δημόσιο ως φιλόλογος και το 2011 συνταξιοδοτήθηκε.

Είναι παντρεμένος με την επίσης φιλόλογο Βίνα Γεωργούντζου και έχουν δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

Είναι η πρώτη του εμφάνιση στο ευρύ αναγνωστικό κοινό. Το βιβλίο του "Κραυγές και Ψίθυροι" περιέχει αυτόνομα κείμενα στα οποία καυτηριάζει έντονα επίκαιρα γεγονότα και πρόσωπα (κραυγές) αλλά και στοχασμούς προσωπικούς και προβληματισμούς γενικότερα εμπνευσμένους από την καθημερινότητα (ψίθυροι). Όλα έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.

Φιλοδοξεί μ' αυτό να κρατήσει την επικοινωνία που είχε με τους μαθητές του στα χρόνια της ενεργού διδασκαλικής δράσης του.

Σχόλια