5 βιβλία που θα απολαύσουμε φέτος στη μεγάλη οθόνη

Πολιτισμός
5 βιβλία που θα απολαύσουμε φέτος στη μεγάλη οθόνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά είναι τα βιβλία που μετατρέπονται - κατά καιρούς - σε ταινίες, με κάποια από αυτά να σημειώνουν, μάλιστα, τεράστιες επιτυχίες, ενώ άλλα θα ήταν καλύτερο να έμεναν μόνο στη… βιβλιοθήκη.

Ποια είναι όμως τα βιβλία ξένης λογοτεχνίας, που μέσα στο 2018 θα τα απολαύσουμε και στη μεγάλη οθόνη;

Κυανοπώγων (Kurt Vonnegut)

Μια νέα φιλήδονη χήρα, η επιτυχημένη συγγραφέας Κίρκη Μπέρμαν, εισβάλλει με το έτσι θέλω στη ζωή του εβδομηντάχρονου ήρωα πολέμου και πρώην ζωγράφου και συλλέκτη Ράμπο Καραμπεκιάν, που ζει απομονωμένος σ' ένα παραθαλάσσιο ερημικό σπίτι-«μουσείο» μοντέρνας τέχνης.

Του αναστατώνει τη ζωή, τον υποχρεώνει να γράψει το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, τον σχολιάζει ανελέητα και τον ελέγχει στο καθετί - αλλά εκείνος υπερασπίζεται το τελευταίο του οχυρό: αρνείται πεισματικά να της δώσει τα κλειδιά μιας αποθήκης στην άκρη του κτήματος, η οποία παλιά ήταν το ατελιέ του.

Μέσα σ' αυτήν κρύβει το τελευταίο του μυστικό· ένα μυστικό μεγάλο όσο και ο κόσμος. Σαν γνήσιο τέκνο της αρμενικής διασποράς, της λέει πως τα κλειδιά της αποθήκης είναι μέσα σε μια χρυσή κασετίνα θαμμένη στους πρόποδες του Αραράτ.

Ο αόρατος άνθρωπος (Herbert-George Wells)

Ο Γκρίφιν, ένας ταλαντούχος φοιτητής της Χημείας, ανακαλύπτει τη μυστική συνταγή που θα τον κάνει αόρατο. Οι συνέπειες αυτού του πειράματος είναι τρομακτικές και οι προσπάθειές του να συνεργαστεί με τους συνανθρώπους του συνεχώς αποτυγχάνουν, καταλήγοντας σε περιστατικά όλο και πιο βίαια.

Το μεγαλειώδες δώρο που φέρνει ο Γκρίφιν στην ανθρωπότητα γίνεται μια πραγματική κατάρα.

Ο συνδυασμός προφητικής φαντασίας και σχολαστικά λεπτομερειακών περιγραφών που επιτυγχάνει ο Χ. Τζ. Ουέλς σε αυτό το μεγαλοφυές μυθιστόρημά του παραμένει ακόμα και σήμερα αξεπέραστος.

Ο κύριος Μερσέντες (Stephen King)

Είναι ένα κρύο, μουντό ξημέρωμα σε μια χτυπημένη από την οικονομική κρίση πόλη της Αμερικής. Εκατοντάδες άνεργοι σχηματίζουν ουρές περιμένοντας να ανοίξουν οι πύλες μιας Ημερίδας Εύρεσης Εργασίας. Ξάφνου, μέσα από την ομίχλη προβάλλει ένα αυτοκίνητο. Ένας μοναχικός οδηγός θερίζει το πλήθος των ανέργων με μια κλεμμένη Μερσέντες, κι αφού σπείρει τον θάνατο εξαφανίζεται.

Μήνες αργότερα, ο Μπιλ Χότζες, πρώην αστυνομικός, λαμβάνει μια επιστολή που τον συγκλονίζει και τον βγάζει από τη μίζερη απραξία του συνταξιούχου. Ο αποστολέας αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό με τη Μερσέντες. Και προκαλεί τον Χότζες να τον βρει πριν κάνει το επόμενο βήμα του…

Ο κύριος Μερσέντες ετοιμάζεται να νιώσει ξανά την ανυπέρβλητη έξαψη που του χαρίζει ο θάνατος των άλλων. Αλλά αυτή τη φορά έχει στο μυαλό του κάτι πολύ μεγάλο. Κάτι που θα στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Εκτός κι αν ο Χότζες καταφέρει να τον σταματήσει…

Ο μεγάλος Στίβεν Κίνγκ σε ένα διαφορετικό βιβλίο, όπου ο τρόμος είναι απτός και το πιο σκοτεινό κακό φωλιάζει μέσα στην ίδια την ανθρώπινη ψυχή

Αν είσαι έτοιμος, πάτα Enter (Ernest Cline)

Βρισκόμαστε στο έτος 2044 και η Γη είναι ένα πολύ άσχημο μέρος για να ζει κανείς. Έτσι ο στερημένος πληθυσμός της περνά την ώρα του στο OASIS, μια παγκόσμια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας.

Ο Ουέιντ Ουότς είναι ένας από αυτούς τους αξιαγάπητους αλλά κοινωνικά απροσάρμοστους νεαρούς κομπιουτεράκηδες που ονειρεύονται να ανακαλύψουν τον λαχνό της λοταρίας που έχει ενσωματωθεί στο OASIS από τον δισεκατομμυριούχο δημιουργό του.

Όταν ο Ουέιντ αρχίζει να ακολουθεί τις ενδείξεις, καταλήγει στον πραγματικό κόσμο, όπου άλλοι παίκτες είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τον φόνο για να βάλουν στο χέρι το βραβείο…

Πενήντα αποχρώσεις του γκρι - Απελευθέρωση (E.L. James)

Η ολοκλήρωση της τριλογίας-φαινόμενο που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον έρωτα…

Από την πρώτη στιγμή που η Άνα Στιλ συνάντησε τον δυναμικό, όσο και προβληματικό, επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ, γεννήθηκε μεταξύ τους μια αισθησιακή σχέση που άλλαξε αμετάκλητα τη ζωή και των δύο. Η Άνα ήξερε από την αρχή πως η αγάπη για τις Πενήντα Αποχρώσεις της δε θα ήταν εύκολη δουλειά και η κοινή ζωή τους δημιουργεί προκλήσεις που κανένας τους δεν είχε προβλέψει.

Εκείνη πρέπει να μάθει να μοιράζεται τον πολυτελή τρόπο ζωής του Γκρέυ χωρίς να θυσιάζει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της, και ο Γκρέυ πρέπει να ξεπεράσει την παρόρμησή του να ελέγχει τους άλλους και να αφήσει πίσω του τις αναμνήσεις που εξακολουθούν να τον στοιχειώνουν. Τώρα, επιτέλους μαζί, έχουν αγάπη, πάθος κι έναν κόσμο με άπειρες δυνατότητες.

Ακριβώς όμως τη στιγμή που φαίνεται πως πραγματικά έχουν τα πάντα, η τραγωδία και η μοίρα συνδυάζονται για να κάνουν πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες της Άνα…

Πηγή: missbloom.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News