Η Ηρακλειώτισσα σαξοφωνίστρια που διαπρέπει στο εξωτερικό

Πολιτισμός
Η Ηρακλειώτισσα σαξοφωνίστρια που διαπρέπει στο εξωτερικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι Ελληνογαλλίδα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο, είναι επιτυχημένη, ταλαντούχα και τώρα επιστρέφει στις «ρίζες» της για μία μοναδική εμφάνιση.

Ο λόγος για την Κλειώ Θεοδωρίδου, μια επιτυχημένη σαξοφωνίστρια που ξεκίνησε την μουσική στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και στη Φιλαρμονική του Δήμου Χερσονήσου.

Ποια είναι η Ηρακλειώτισσα Κλειώ Θεοδωρίδου;

Η αγάπη της για τη μουσική την οδήγησαν στην Γαλλία κι έπειτα στον Καναδά. Είναι απόφοιτος του Conservatoire National της Λυών, της Ανώτατης Ακαδημίας Μουσικής του Στρασβούργου καθώς και του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ.

Είναι κάτοχος 2 Bachelor ερμηνείας, Πτυχίου παιδαγωγικών καθώς και ενός μεταπτυχιακού.

Η Κλειώ Θεοδωρίδου, μένει σήμερα μόνιμα στον Καναδά όπου και εμφανίζεται συχνά σε διάφορες αίθουσες ως Σολίστ είτε με το «Duo Aster » και το κουαρτέτο «Saxologie».

Παράλληλα, διδάσκει Σαξόφωνο σε διάφορα κολλέγια του Μόντρεαλ. Συμμετέχει συχνά σε διαγωνισμούς όπου και διακρίνεται  (1ο βραβείο και Αριστείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν, 3ο Βραβείο στο Stockholm International Music Competition, 3ο βραβείο στο Concours Europeen ClariSax….).

Καλεσμένη στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2015, η Κλειώ Θεοδωρίδου έδωσε μια σειρά συναυλιών στο Τόκιο και στην Ναγκόγια και μέσα στο 2018 θα επισκευθεί για 2η φορά τις Ιαπωνικές αίθουσες.

Έρχεται και πάλι στο Ηράκλειο!

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ σαξοφώνου θα παρουσιάσει η Κλειώ Θεοδωρίδου στο Ηράκλειο την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα συναυλιών «Θόδωρος Αντωνίου» στο Ωδείο των Χρωμάτων (Λεωφόρος Δημοκρατίας), με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News