Γ. Νταγάκη: Η Κρητικιά λυράρισσα, πίσω στις ρίζες της! (vid)

Κρήτη
Γ. Νταγάκη: Η Κρητικιά λυράρισσα, πίσω στις ρίζες της! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι νέα, όμορφη, δυναμική, ταλαντούχα και «ταξιδεύει» ολόκληρη την Ελλάδα στη μουσική παράδοση της Κρήτης και τώρα επιστρέφει στις «ρίζες» της, παίρνει στις αποσκευές της τα τραγούδια και τη λύρα της και ταξιδεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα της για τρεις ξεχωριστές παραστάσεις.  

Ο λόγος για τη Γεωργία Νταγάκη, την Κρητικιά λυράρισσα και ερμηνεύτρια που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την παραδοσιακή με τη σύγχρονη μουσική.

Για τρεις ξεχωριστές εμφανίσεις στην Κρήτη

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, η Γεωργία Νταγάκη θα εμφανιστεί στη Μουσική Σκηνή «Bofor» (Λεωφόρος Δουκός Μποφώρ 4), σε μία βραδιά που θα τα έχει όλα: Ήχους από Κρήτη, κέφι και τη μοναδική της ερμηνεία.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου οι κάτοικοι και οι περαστικοί της όμορφης Ιεράπετρας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική καλλιτέχνη στη μουσική σκηνή «Βεγγέρα», ενώ την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, η Γεωργία Νταγάκη θα επισκεφτεί τα Χανιά και θα «μαγέψει» και τη Δυτική Κρήτη στο «BrasDeFreres»

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ: «Η ΛΥΡΑ ΜΕ ΕΠΕΛΕΞΕ»

Η ερμηνεύτρια και εξαιρετική μουσικός από την Κρήτη, που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γοητεύσει τόσο το ελληνικό όσο και το ξένο κοινό, και  κυκλοφόρησε τα τραγούδια της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θα παρουσιάσει τη νέα της μουσική της παράσταση.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος θα φέρει αποκλειστικά το προσωπικό μουσικό στίγμα της καθώς θα περιλαμβάνει τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, από τα πιο πρόσφατα "Ποια δύναμη" και "Σύννεφο θα γίνω" μέχρι τα παλαιότερα "Δε λέει η καρδιά να μάθει" και "Σκέτος εγώ" ενώ δεν θα λείπει και το σήμα - κατατεθέν της, η λύρα, με την οποία θα παίζει πρωτότυπες διασκευές από την Κρήτη και την «Πετροπέρδικα» μέχρι το Λiβερπουλ και το "ELEΑNOR REGBY" των Beatles  

Το δεύτερο μέρος θα είναι καθαρά επικοινωνιακό με τραγούδια δημιουργών όπως οι Ξαρχάκος, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Τζαβέλας, Κραουνάκης, Νικολακοπούλου, Αφροδιτη Μάνου, Σαββόπουλος, Δουρδουμπάκης κ.α. Τραγούδια διαφορετικών αποχρώσεων, λαϊκά, παραδοσιακά, μελωδικές μπαλάντες αλλά και ρυθμικά κομμάτια με τα οποία έχουμε όλοι ταυτιστεί καθώς μιλούν κατευθείαν στην καρδιά μας.

Παίζουν οι μουσικοί:

Λουκάς Καλαντζάκος - Τύμπανα

Νίκς Ταβουλάρης - Ηλεκτρική κιθάρα

Ρήγας Βοριάς - Μπάσο

Νίκος Σταδιάτης - Ακορντεόν

Επιμέλεια ήχου: Νίκος Γαλανάκης

Τα σημεία - σταθμοί στη δουλειά της Γεωργίας:

•      Στην επανασύνδεση των Animals καλεσμένη του Eric Burdon πραγματοποίησε σειρά συναυλιών στις μεγαλύτερες σκηνές του εξωτερικού. Μία συνεργασία που έδωσε την ευκαιρία στην Γεωργία Νταγάκη με την κρητική της λύρα να χαρίσει ελληνικό χρώμα σε μεγάλα τραγούδια της rock όπως τα «The House of rising sun», «Don't let me be misunderstood», «Mercy's Hand», «Give me the night» αλλά και να ερμηνεύσει το τραγούδι της  «Πανσέληνος» διασκευασμένο και παιγμένο από τους Animals. Η συνεργασία αυτή εκφράστηκε και δισκογραφικά με την Γεωργία να συμμετέχει στην  ηχογράφηση  4 τραγουδιών.

•      Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε σε 29 χώρες του εξωτερικού, από την γερμανική εταιρεία world μουσικής «NETWORK MEDIEN» το album της «askardamykti» σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη, από το οποίο ξεχώρισε «Το Καράβι της φυγής».

•      Συμμετείχει στην περιοδεία των ΠΥΞ-ΛΑΞ

•      Στις σημαντικές τις συνεργασίες επί σκηνής αξίζει  να σημειώσουμε και  την πρόσφατη την άνοιξη του 2014 με τους θρυλικούς  Violent Femmes από την Αμερική.

•      Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφορεί στο εξωτερικό ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Γεωργίας Νταγάκη ''Phobie'' (Φόβος).

•      Απο τις αρχές του 2015 παρουσιάζει  το άλμπουμ "Phobie"(Φόβος)  στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα με την καλοκαιρινή της συναυλία. Εμφανίσεις που κορυφώθηκαν

•      Τον Δεκέμβριο του '15 την καλεί ο Τάκης Χρυσικάκος να επενδύσει με την λύρα και την φωνή της τα μουσικά μέρη της παράστασης "Ελ Γκρέκο" βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη . Ένας μονόλογος σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Τάκη Χρυσικάκου στο Θέατρο Ιλίσια με τεράστια επιτυχία, κάτι που θα συνεχιστεί στην Θεσσαλονίκη την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι στα νησιά. Η Γεωργία θα κλέψει τις εντυπώσεις με δεκάδες διθυραμβικές κριτικές απο καταξιωμένους ηθοποιούς, κριτικούς και κοινό.

•      Τον Γενάρη του 2016 θα επιστρέψει στον Σταυρό του Νότου για τρεις παραστάσεις αυτήν την φορά παρέα με τον Σταύρο Σιόλα. Μία απ' αυτές τις παραστάσεις παρακολουθεί  ο Μανώλης Μητσιάς και τους προσκαλεί να πάρουν μέρος στην δική του παράσταση

•      Τον Μάΐο του 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με γενικό τίτλο "Εξ αδιαιρέτου"  μουσική παράσταση η οποία επίσης θα συνεχιστεί με συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016.

Απολαύστε την:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News