default-image

Το ΙΜΚ γιορτάζει το βραβείο του, με δωρεάν ξεναγήσεις

Κρήτη
Το ΙΜΚ γιορτάζει το βραβείο του, με δωρεάν ξεναγήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιστορικό Μουσείο μοιράζεται τη χαρά του Αργυρού Μεταλλίου της Ακαδημίας Αθηνών, με θεματικές ξεναγήσεις με ελεύθερη, μάλιστα, είσοδο, την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς και στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής της «Ανοιχτά Μουσεία για όλους».

Mε την ευκαιρία της πρόσφατης βράβευσής της από την Ακαδημία Αθηνών, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών προσκαλεί τους συμπολίτες το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί, σε έναν κύκλο θεματικών ξεναγήσεων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από το επιστημονικό προσωπικό και τους συνεργάτες του Ιστορικού Μουσείου: τον Αγησίλαο Καλουτσάκη, τη Φανή Καμπάνη, τον Κώστα Μαμαλάκη και την Άννα Αγογλωσσάκη. Η είσοδος και η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη για όλους.

Ελάτε, λοιπόν, να περιηγηθούμε μαζί -μόλις μια ανάσα πριν από την αλλαγή του χρόνου- στις ιστορικές και πολιτισμικές περιπέτειες 17 αιώνων μέσα από επιλεγμένες στάσεις στις εκθεσιακές ενότητες του Μουσείου. Η περιήγηση χωρίζεται σε έξι διαδοχικές θεματικές ξεναγήσεις, διάρκειας περίπου είκοσι λεπτών η καθεμιά:

1.      Από το Βυζάντιο ως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: μια συνοπτική παρουσίαση της κρητικής ιστορίας, στην Αίθουσα Ανδρέα Γ. Καλοκαιρινού.

2.      Στον απόηχο της βυζαντινής εικονογραφίας: θρησκευτική τέχνη από την Κρήτη, την ηπειρωτική Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Ρωσία.

3.      Μορφές της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής: Γιάννης Σπυρόπουλος, ο πρωτοπόρος της Αφαίρεσης.

4.      Νομισματικές μαρτυρίες: τα νομισματικά τεκμήρια της κρητικής ιστορίας, στην Αίθουσα της Νομισματικής Συλλογής.

5.      Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στην Κρήτη: Μάχη, κατοχή, αντίσταση, απελευθέρωση.

6.      Περιήγηση στην κρητική λαογραφία: ο λαϊκός πολιτισμός της κρητικής υπαίθρου, στην Έκθεση της Εθνογραφικής Συλλογής.

Μπορείτε, επίσης, να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με καφέ στο ΙΜΚ Cafe και αγορές δώρων με πολύ γούστο και για κάθε τσέπη από το Πωλητήριο του Μουσείου.

Σας περιμένουμε, να μοιραστούμε τη χαρά της διάκρισης του Μουσείου και την προσδοκία μιας καλύτερης επόμενης χρονιάς για όλους μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News