Πολιτισμός

Συναυλία κλασικής μουσικής στο πνεύμα των Χριστουγέννων

«Adeste Fideles»… (ελάτε πιστοί...) Με μια συναυλία κλασικής μουσικής στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα κλείσει o πρώτoς κύκλος του σπουδαστικού έτους του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Χερσονήσου - «Στέφανος Ξανθουδίδης».

Η εορταστική συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 18.30' στο χώρο της πρώην Αγγλικανικής Εκκλησίας (πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών) υπό τη διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου.

Με το πέρας του τελευταίου μαθήματος της χρονιάς με θέμα «Αναζητώντας την ιστορία και τις αρχές του κρητικού διατροφικού πολιτισμού» με το Δρ. Χάρη Σπαντιδάκη και το χαιρετισμό του δημάρχου, κ. Γιάννη Μαστοράκη, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν αριστουργηματικά έργα των Bach -Gounod, Schubert, Handel, Frank, Stradella, Adam που θα τους οδηγήσουν σε ένα μουσικό ταξίδι από την εποχή του μπαρόκ μέχρι τον 20ο αιώνα με όχημα δύο λυρικές φωνές που συγκινούν και εκστασιάζουν.

Mε την επιβλητική φωνή του Γιώργου Ψαρουδάκη (τενόρου- μαέστρου), αλλά και το βελούδο της μεσόφωνου Λίντας Αθανασοπούλου θα ταξιδέψουν σε ονειρικές μελωδίες. Συνοδεύουν εκλεκτοί μουσικοί ο Νίκος Κατσαράκης (κιθάρα), η Ευγενία Ψαρουδάκη (πιάνο) κ.ά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια