Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο από το Παγκρήτιο Ωδείο

Με επιτυχία συνεχίζονται και την Κυριακή οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους στο Ηράκλειο.

Με επιτυχία συνεχίζονται και την Κυριακή οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους στο Ηράκλειο.

Στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 20:30 το βράδυ το Παγκρήτιο Ωδείο θα πραγματοποιήσει το Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο του (Christmas concert) ερμηνεύοντας έργα μεγάλων κλασσικών συνθετών από τον J.S. Bach ως τον Α. Part, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών, η νεανική συμφωνική ορχήστρα και οι τρεις χορωδίες του Παγκρήτιου Ωδείου ερμηνεύουν έργα Μεγάλων Κλασικών Συνθετών, από την εποχή του Μπαρόκ ως σήμερα.

Διεύθυνση χορωδιών: Άρης Σφακιανάκης Διεύθυνση ορχήστρας: Μπάμπης Παλιός Εξάρχων ορχήστρας: Μιχάλης Σπυριδάκης Μουσική επιμέλεια : Μαρίνα-Μαρία Μπιλμέζη

Το ίδιο απόγευμα, στις 18:00 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου το Λύκειο των Ελληνίδων πραγματοποιεί Θεατρικό Παιγνίδι με τίτλο «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» της μαθήτριας Β Γυμνασίου Σοφίας Σηφάκη.

Σκηνικά: Δήμητρα Μηλαθιανάκη

Υπεύθυνη τμήματος: Νένα Καλογεροπούλου

Εμψυχώτρια Θεατρικού παιχνιδιού: Γεωργία Πουλιού

Παίζουν: Σοφία Σηφάκη, Άννα Βαρδαλαχακη, Ιωάννα Νίτη, Αφροδίτη Κανάκη, Έλενα Μπουμπουλάκη, Ιφιγένεια Βέργου, Γιώργος Κόκκινος, Πέτρος Τουρής, Μηνάς Παπαλεωνίδας, Βασιλική Θωμαδάκη, Ραφαηλία Θωμαδάκη, Μαρία Μεταξάκη ,Γεωργία Βουρλιώτη, Μύριαμ Παυλάκη.

19:00: «Ο καλικάντζαρος που φοβόταν το σκοτάδι».

Παίζουν: Αλεξάκη Γεωργία, Αλεξάκη Εβελίνα, Αλεξάκη Ειρήνη, Ματαλλιωτάκη Χριστίνα, Κοντάκης Άγγελος, Μήτσιος Αναστάσης, Φαίη Μίζη, Γιάννης Κουτσιούλης, Παναγιωτάκη Ελπίδα, Σταθιάκη Στεύη,  Σμπυράκη Ανθή.

«2017 Νότες Χριστουγεννιάτικες»

Την ίδια βραδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου με τη συμμετοχή των σπουδαστών του σε ατομικά και ομαδικά σχήματα.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χ. Βενέρης

Την ίδια ημέρα, το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» συμπεριλαμβάνει:

10:30: «Το δέντρο των ευχών» από τον κλάδο λυκοπούλων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

11:00: Αφήγηση παραμυθιών και Χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Ομάδα Εθελοντών Παιδείας Δήμου Ηρακλείου.

12:00: «Καλανταρίσματα, Μουσικοπαιχνιδίσματα» Μουσικοπαιδαγωγική ομάδα «Τζάμ τζάμ».  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α'βάθμιας  Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Το τμήμα Παιδαγωγικών θα βρίσκονται στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, από τις 12.00 έως τις 15.00 για να ταξιδέψουν τους μικρούς Καστρινούς επισκέπτες σε χώρες παραμυθένιες και χριστουγεννιάτικες όπου ξωτικά και μύθοι ζωντανεύουν με την αφήγηση παραμυθιών και ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι περιμένει μικρούς και μεγάλους να δημιουργήσουν γιορτινά στολίδια και κατασκευές.

17:00: Χορωδία Αλατσατιανών.

18:30: Αφήγηση του παραμυθιού «Πρόσεχε μην κολλήσεις» μια ιστορία για τον Φάγο τον Φλού από την συγγραφέα Ειρήνη Κώστογλου.

18:00: Παρασκευή γεμιστού μπισκότου από την Cretan Miracle.

18:30: «Μια βραδιά με το Μουσικό σχολείο Ηρακλείου».

Facebook: Χριστουγεννιάτικο Κάστρο    

twitter: @XrKastro

instagram: xristougenniatikokastro       

youtube: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ - https://www.youtube.com/watch?v=wr8wvO2oeHs

e-mails: xristougenniatikokastro@hotmail.com -

xristougenniatikokastro@gmail.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια