Πολιτισμός

Τα παιδιά του ΚΗΦΑΜΕΑ μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Φωτογραφίες που αναδεικνύουν πτυχές από το έργο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία, παρουσιάζονται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Παιδιά με ιδιαιτερότητες, αλλά με ίδια δικαιώματα απεικονίζονται στις φωτογραφίες που εκτίθενται αυτές τις μέρες στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Είναι τα παιδιά του ΚΗΦΑΜΕΑ τα οποία ο φακός τεσσάρων φωτογράφων, μελών της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων, κατέγραψε σε μια συνηθισμένη μέρα στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία ήταν η αφορμή για τη διοργάνωση δράσεων που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το θέμα της αναπηρίας. Ήταν όμως και μια ευκαιρία γνωριμίας με το ΚΗΦΑΜΕΑ, που από το 1995 παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα και απασχόληση σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και νοητική υστέρηση.

Αν και η Ελλάδα υστερεί σε ζητήματα προστασίας και δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο απ ότι τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια