default-image

Ντοκιμαντέρ "5 σπασμένες κάμερες" με αφορμή το Παλαιστινιακό

Πολιτισμός
Ντοκιμαντέρ "5 σπασμένες κάμερες" με αφορμή το Παλαιστινιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβολή του ντοκιμαντέρ "5 σπασμένες κάμερες" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 20:30 στην Ξύλινη Tabya με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην Παλαιστίνη.

Μετά την προβολή θα ακουλουθήσει συζήτηση για την ιστορία του Παλαιστινιακού, την ηρωική προσπάθεια ενός λαού εδώ και 70 χρόνια να αντισταθεί στον αφανισμό, αλλά και για τους κινδύνους που πυροδοτούν τα τελευταία γεγονότα.

Η απόφαση του Τράμπ, πριν λίγες μέρες, να ανακηρύξει την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ ήρθε να ανατινάξει τις ήδη τεταμένες ισορροπίες στην περιοχή, πολλαπλασιάζοντας τις πιθανότητες μιας γενικευμένης σύρραξης. Η Μέση Ανατολή και η αντιπαράθεση μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων εισάγεται πλέον σε μια νέα και ακόμα πιο επικίνδυνη φάση.

Το event της προβολής

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 21:00 θα λάβει χώρα μουσική βραδιά με το παραδοσιακό σχήμα Ρίζες. Δύο μουσικά είδη της ελληνικής, λαϊκής παράδοσης συναντούνται ξανά. Τέσσερις Ηρακλειώτες μουσικοί αναδεικνύουν τα κοινά σημεία αυτών των παραδόσεων μέσω της τροπικής (modal) απόδοσης και της "φυσικής κλίμακας" των κομματιών που διασκευάζουν με αποτέλεσμα να παράγεται ένας ενδιαφέρον ενορχηστρωτικός ήχος.

Το μουσικό σχήμα Ρίζες αποτελούν οι μουσικοί:

Λύρα: Βασίλης Πασπαράκης

Κανονάκι, φωνητικά: Μιχαήλ Χανιωτάκης

Ούτι: Στέλιος Κασαπάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News