default-image

Στα βιβλιοπωλεία το "Θαύμα" της R.J. Palacio

Πολιτισμός
Στα βιβλιοπωλεία το "Θαύμα" της R.J. Palacio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την κινηματογραφική μεταφορά του best seller βιβλίου Θαύμα (Wonder) της R.J. Palacio, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν το παιδικό-νεανικό μυθιστόρημα με νέο εξώφυλλο, βασισμένο σε εικαστικό της ομώνυμης ταινία με πρωταγωνιστές τους Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Γουίλσον και Τζέισον Τρέμπλεϊ, που κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 28 Δεκεμβρίου 2017 από τη Spentzos Film.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Όγκι Πούλμαν, ένα συνηθισμένο παιδί με ένα «ασυνήθιστο» πρόσωπο. Γεννημένος με μια σπάνια ασθένεια που παραμόρφωσε το πρόσωπό του, ο Όγκι χρειάστηκε να υποστεί πολλά χειρουργεία. Η εμφάνισή του είχε ως αποτέλεσμα να λάβει κατ' οίκον εκπαίδευση, ώσπου στα δέκα του χρόνια κάνει το τολμηρό βήμα: ξεκινά να φοιτά σε ένα συνηθισμένο δημοτικό σχολείο.

Μαζί με τη νέα σχολική χρονιά ξεκινά και ένα συναρπαστικό μάθημα ζωής, τόσο για τον Όγκι όσο και για τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν, τους γονείς, την αδερφή του, τους συμμαθητές και τους καθηγητές του. Ένα μάθημα που θα μεταμορφώσει την περιέργεια και την απέχθεια σε αποδοχή και καλοσύνη. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, τίποτα δεν θα έχει μείνει ίδιο, αφού ο Όγκι έχει κατορθώσει να αγγίξει τη ζωή όλων, ενώ ο ίδιος θα συνειδητοποιήσει πως όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις, δεν μπορείς να είσαι σαν όλους τους άλλους!

Η ταινία Θαύμα έχει ήδη λάβει θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς και όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει την επιτυχία του βιβλίου, το οποίο συγκαταλέγεται στα best sellers των New York Times με πωλήσεις 1 εκατομμυρίου αντιτύπων στις ΗΠΑ μόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως η απήχηση του μυθιστορήματος ήταν τόσο μεγάλη που ενέπνευσε ένα ολόκληρο κίνημα, το «διαλέγω καλοσύνη», ενάντια στον εκφοβισμό (bullying), ειδικά απέναντι στα άτομα με γενετικές δυσ-μορφίες, που φέρει τον τίτλο #choosekind.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα Ο Όγκι & εγώ, η ιστορία δηλαδή του Όγκι Πούλμαν από τη σκοπιά τριών παιδιών, του Τζούλιαν, του Κρίστοφερ και της Σάρλοτ, των οποίων ο Όγκι άλλαξε τη ζωή για πάντα, καθώς και το εικονογραφημένο βιβλίο Είσαι ένα θαύμα, μια αφήγηση της ιστορίας του Όγκι κατάλληλη για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Η συγγραφέας

H R.J. Palacio ζει στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της, τα δυο τους παιδιά και τους δυο τους σκύλους. Επί είκοσι χρόνια εργαζόταν ως καλλιτεχνική διευθύντρια και σχεδιάστρια εξώφυλλων γνωστών και άγνωστων συγγραφέων διάφορων ειδών βιβλίων. Πάντα, όμως, ήθελε να γράψει. Όλο αυτό το διάστημα περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει και κάποτε αντιλήφθηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε από μόνο του. Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να αρχίσεις να γράφεις ένα βιβλίο, σκέφτηκε. Απλώς το αποφασίζεις και ξεκινάς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα δύο μυθιστορήματά της για παιδιά: Θαύμα (Βραβείο Μετάφρασης Νεανικού Βιβλίου 2014, Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας) και Ο Όγκι κι εγώ: τρεις ΘΑΥΜΑσιες ιστορίες, καθώς και το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο Είσαι ένα θαύμα, όλα σε μετάφραση της Μαρίζας Ντεκάστρο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News