Πολιτισμός

Σαλός Θεού: Ο Μυστικός Μίκης, το νέο βιβλίο του Μ.Ανδρουλάκη

Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη «Σαλός Θεού – Ο Μυστικός Μίκης» παρουσιάζεται στην Ανδρόγεω.

Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη «Σαλός Θεού - Ο Μυστικός Μίκης» παρουσιάζεται στην Ανδρόγεω την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.

Το συζήτηση γύρω από το βιβλίο συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Λαγουβάρδος ενώ ομιλητές θα είναι οι εξής:

- Γιώργος Γραμματικάκης, ευρωβουλευτής, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης

- Γιώργος Νικολακάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

- Γιάννης Νισταζάκης, επιχειρηματίας

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο ιλιγγιώδης στροβιλισμός του Μίκη Θεοδωράκη -μουσικός, πολιτικός, ερωτικός- οδηγεί τον αναγνώστη σε εκατό ζωές, στο πανόραμα διακοσίων χρόνων, σε εννιά κεφάλαια:

Το Γαλάζιο Κορίτσι του Μπουένος Άιρες • Το Γαλάζιο Βαγόνι στο Μεγάλο Κόκκινο Τρένο • Σαν Δυτικός Άνεμος: Από την Τυφλή στη Γαλάζια Οπτασία • Εκλεκτικές συγγένειες: Ο Άνθρωπος που ήθελε να γίνει Μπετόβεν συν Βοναπάρτης • Ο Σωσίας σε 33 παραλλαγές • Το Πλοίο Φάντασμα ή Ο Ιπτάμενος Κρητικός • «Πετροβολήστε τα Ρολόγια»: Η Ανάληψις • Στις Συμπληγάδες: «Ανδρέα μου!» «Κώστα μου!» • Ο Θεραπευτής: Οι Ερινύες Ευμενίδες

Ο Τρελός του Θεού συναντιέται, μέσα από χαραμάδες του χρόνου, με τους Μπετόβεν, Βάγκνερ, Σοστακόβιτς, Δ. Μητρόπουλος, Μ. Χατζηδάκι, Ι. Ξενάκη, Β. Τσιτσάνη - κι ανταλλάσσουν τα απόκρυφα του βίου και του έργου τους. Ανασηκώνει το πέπλο της Ίσιδος από τις γυναίκες της ζωής του, μοιράζεται μαζί τους την αθανασία. Ζωντανεύει άγνωστες στιγμές με τους Λένιν, Στάλιν, Τίτο, Μιττεράν καθώς και με Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκη, Χ. Φλωράκη, Λ. Κύρκο, Α. Τσίπρα και δεκάδες άλλες προσωπικότητες. Στη δίνου του κυκλώνα «Μίκης», με την πένα στενού του φίλου επί δεκαετίες, ο χρόνος μεταβάλεται και δεν έχει νόημα να διακρίνουμε ζωντανούς και πεθαμένους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια