Πολιτισμός

Μουσικές εκδηλώσεις στη μνήμη της Αλίκης Σουριαδάκη

Σεμινάριο και συναυλία φλάουτου διοργανώνεται στη μνήμη της Ηρακλειώτισσας Αλίκης Σουργιαδάκης με διδάσκοντες τους φλαουτίστες της ΚΟΑ, Χρυσή Πιλαφτσή και Μιχάλη Ραμό.

Σεμινάριο και συναυλία φλάουτου διοργανώνεται στη μνήμη της Ηρακλειώτισσας Αλίκης Σουργιαδάκης με διδάσκοντες τους φλαουτίστες της ΚΟΑ, Χρυσή Πιλαφτσή και Μιχάλη Ραμό.

Tα μαθήματα του σεμιναρίου θα γίνουν από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες όλων των επιπέδων.

Φλαουτίστες μέσου επιπέδου και άνω θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι το μουσικό έργο που θα προετοιμάσουν υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων (σόλο φλάουτο, φλάουτο με συνοδεία πιάνου, ντούο φλάουτων). Πιανίστας του σεμιναρίου θα είναι η Κατερίνα Καραμπάτσα, μόνιμη συνοδός στο διαγωνισμό φλάουτου Urs Ruttimann.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα ακολουθήσει την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, ώρα 19:30΄, συναυλία στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, στην οποία θα λάβουν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες φλαουτίστες.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η συναυλία διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε.Ηρακλείου, την  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών τιμώντας την Ηρακλειώτισσα φιλόμουσο Αλίκη Σουργιαδάκη.

Επιπλέον, στον φλαουτίστα με την καλύτερη επίδοση κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προβλέπεται να δοθεί από την κυρία Κίττυ Βεργωτή/ Ιερωνυμάκη, ετήσια υποτροφία για το τρέχον έτος 2017- 18, στη μνήμη της Αλίκης Σουριαδάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, σχετικά με το σεμινάριο και τη συναυλία φλάουτου επισημαίνει «τη μεγάλη σημασία που έχει ο ρόλος της νέας γενιάς, που καθιστά αναγκαία την υποστήριξη τέτοιων δράσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να έλθουν σε επαφή δωρεάν σπουδαστές των Ωδείων και των Μουσικών Σχολείων του νησιού μας με τους σημαντικούς διδάσκοντες φλαουτίστες της ΚΟΑ Χρυσή Πιλαφτσή και Μιχάλη Ράμο. Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους μας να εμπλουτίσουν τη μουσική παιδεία τους αλλά και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, προσφέροντας παράλληλα στο κοινό μια δωρεάν συναυλία μέσα στον όμορφο χώρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Ευχαριστούμε θερμά τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας αυτής, την οικογένεια Βεργωτή για την προσφορά της υποτροφίας στο νέο που θα ξεχωρίσει κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου».

Σχόλια