default-image

Δύο… απελπισμένοι δανειολήπτες απαγάγουν απόψε τον τραπεζίτη

Πολιτισμός
Δύο… απελπισμένοι δανειολήπτες απαγάγουν απόψε τον τραπεζίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πώς να απαγάγετε ένα τραπεζίτη": Το έργο του Armando Nascimento Rosa με ήρωες έναν τραπεζίτη, τη δικηγόρο του και δύο απελπισμένους δανειολήπτες ανεβαίνει από τον Κώστα Αρζόγλου, για δύο παραστάσεις, στο Ηράκλειο.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 23 Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο Αστόρια, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου «Τεχνικές Λύσεις Κτιρίων - Αντώνης Καρακωνσταντάκης».

Λίγα λόγια για την παράσταση

Γραμμένο στο ζενίθ της πορτογαλικής κρίσης το «Πώς ν' απαγάγετε έναν τραπεζίτη» του σημαντικότερου σύγχρονου πορτογάλου θεατρικού συγγραφέα Armando Nascimento Rosa περιγράφει με σπάνια ακρίβεια την εμπειρία των τελευταίων χρόνων για εκατομμύρια ανθρώπους κατά μήκος και πλάτος της «πολιτισμένης» Δύσης.

Η υπόθεση με μια ματιά: Δύο απελπισμένοι δανειολήπτες που έχουν χάσει όλα τους τα υπάρχοντα χάρις στην αυστηρότητα του πορτογαλικού μνημονίου οργανώνουν και εκτελούν την απαγωγή του μεγαλοτραπεζίτη Ολιβέιρα και της δικηγόρου του. Σκοπός τους είναι να αποσπάσουν λύτρα ώστε ο ένας να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την θεραπεία του άρρωστου παιδιού του και ο άλλος να πληρώσει τα έξοδα για τις σπουδές του δικού του. Η εξέλιξη της δράσης αποκαλύπτει τον σκοτεινό ρόλο του τραπεζικού συστήματος και των στελεχών του που λειτουργεί ως αόρατη «κυβέρνηση» στις χώρες του Νότου που τελούν υπό επιτροπεία.

Πρωταγωνιστούν, εκτός του Κώστα Αρζόγλου, η Στέλλα Παπαδημητρίου στον ιδιαίτερο ρόλο της δικηγόρου του τραπεζίτη, του οποίου γνωρίζει όλα του τα μυστικά, ενώ τους δύο απαγωγείς ερμηνεύουν ο Χρήστος Ευθυμίου και ο Χάρης Μαυρουδής.

Την μετάφραση του κειμένου από τα πορτογαλικά έχει κάνει η Κατερίνα Χαλκίδου.

Παράσταση:  Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)

Σημείο προπώλησης: Ταμείο Θεάτρου Αστόρια

Πληροφορίες - Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310257218, 6934115555

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News