default-image

Ο Κρητικός, υποβρύχιος φωτογράφος και η... δική του Ελλάδα

Κρήτη
Ο Κρητικός, υποβρύχιος φωτογράφος και η... δική του Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υποβρύχιος φωτογράφος Φίλιππος Μαράκης μετά και τη τεράστια ανταπόκριση του κοινού, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη παραμονή της έκθεσης υποβρύχιας φωτογραφίας του με τίτλο: «Η δική μου Ελλάδα», στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο επ' αόριστο!

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση του Μ.Φ.Ι.Κ και προσωπικά στην Κα Λένα Μπορμπουδάκη για τη συνεχή και απαράμιλλη στήριξη προς το πρόσωπο μου. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα οι φωτογραφίες μου να φιλοξενούνται στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και να μέσα από τη τεράστια προσέλευση του κοινού του νησιού αλλά και χιλιάδων τουριστών από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, να προβάλλεται μέσα από τη δουλειά μου η φυσική ομορφιά των Ελληνικών βυθών» λέει ο φωτογράφος.

Ο Φίλιππος Μαράκης στην πρώτη του προσωπική έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας παρουσιάζει 40 εικόνες, τραβηγμένες αποκλειστικά στους ελληνικούς βυθούς.

Φωτογραφίες που απεικονίζουν από μικροοργανισμούς γυμνοβράγχια και ψάρια, μέχρι και δύτες να εξερευνούν διάφορα ναυάγια.

Εικόνες Macro αλλά και wideangle συνθέτουν ένα πάζλ φωτογραφιών από μια Ελλάδα που δεν μπορεί εύκολα κάποιος να δει.

Τη δική του Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το φωτογράφο

Ο Φίλιππος Μαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο.

Σπούδασε Ιχθυολογία στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας στο ΑΤΕΙ Μεσολογγίου.

Είναι κάτοχος διπλωμάτων καταδύσεων, καθώς και μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ).

Πολλές από τις φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορους παγκοσμίως γνωστούς ιστότοπους, επιστημονικά άρθρα  και περιοδικά.

Είναι από τους πρώτους Έλληνες υποβρύχιους φωτογράφους που έχουν φωτογραφίσει στις Ελληνικές θάλασσες και συγκεκριμένα στην Κάρπαθο, το γνωστό λεοντόψαρο Pterois miles, (ψάρι βιολογικός εισβολέας από την Ερυθρά θάλασσα στη Μεσόγειο), φωτογραφίες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δρ .Δημήτριο Πουρσανίδη, για δημοσίευση άρθρου για το επιστημονικό περιοδικό Mediterranean Marine Science του

Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), με τίτλο Range expansion of the lionfish in Karpathos Island.

Πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας που διεξήχθη στο Βελιγράδι, (ADA Οpen IUPC 2017) με τη συμμετοχή 25 φωτογράφων από διάφορες χώρες, στη πρώτη του συμμετοχή - και η μοναδική Ελληνική - κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία ambient και την 5η στη κατηγορία Macro.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News