default-image

"Μαρτυρίες", ο Στ. Κούλουγλου παρουσιάζει το νέο του βιβλίο

Κρήτη
"Μαρτυρίες", ο Στ. Κούλουγλου παρουσιάζει το νέο του βιβλίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο, για να παρουσιάσει την ταινία του "Πεθαίνοντας στο γέλιο", καθώς και το νέο του βιβλίο "Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση", θα βρεθεί αύριο Σάββατο ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, στις 7:30 το απόγευμα.

Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ "Πεθαίνοντας στο γέλιο" ερευνά πώς το χιούμορ και η πολιτική σάτιρα μπορούν να αναδειχτούν σε πολύτιμες επιλογές στη φαρέτρα των επιχειρημάτων μας, απέναντι σε μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας, από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, μέχρι τον άκρατο καπιταλισμό.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη μεγάλη φάρσα που ο Έλληνας ευρωβουλευτής οργάνωσε πέρυσι στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τους διάσημους Αμερικανούς ακτιβιστές "Yes Men" και μαζί ακολουθεί τρεις ακόμη παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ, ως "όπλο" για πολιτική δράση.

Μετά την προβολή της ταινίας "Πεθαίνοντας στο γέλιο", θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Αντώνης Διαμαντής, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Στέλιος Κούλογλου, Γιώργος Σαχίνης, δημοσιογράφος, και Νίκη Τρουλλινού, συγγραφέας.

Οι "Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση", που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις "Εστία", περιλαμβάνουν αποκαλυπτικές αφηγήσεις για την επτάχρονη δικτατορία: διηγήσεις στενών συνεργατών του δικτάτορα Παπαδόπουλου για τον τρόπο που οργανώθηκε το πραξικόπημα, αλλά και των ανθρώπων που ξεκίνησαν την Αντίσταση, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν ή είδαν συναγωνιστές και συγγενείς τους να δολοφονούνται από τη χούντα.

Πρόκειται για 70 περίπου συγκλονιστικά "διηγήματα" σε πρώτο πρόσωπο, που φωτίζουν άγνωστες πλευρές της εφταετίας που σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας.

Στο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου καταθέτει, επίσης, τις απόψεις του όλο σχεδόν το διπλωματικό προσωπικό που υπηρετούσε την 21η Απριλίου στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, από τον πρέσβη Φίλιπς Τάλμποτ μέχρι τον πολιτικό σύμβουλο Ρόμπερτ Κίλι.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η μαρτυρία του πράκτορα της CIA Τζον Φατσέα, που ήταν ο σύνδεσμος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας με τον Γ. Παπαδόπουλο.

Οι μαρτυρίες αυτές ρίχνουν νέο φως στο ρόλο του αμερικανικού παράγοντα στην προετοιμασία του πραξικοπήματος, ανατρέποντας πολλές από τις αντιλήψεις που επικράτησαν μετά τη δικτατορία για το ρόλο της CIA.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News