Πολιτισμός

Έκθεση με παλιά γραμματόσημα στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

Το 34ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών πραγματοποιείται από 8 έως 11 Νοεμβρίου 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το 34ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών πραγματοποιείται από 8 έως 11 Νοεμβρίου 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, για να προβάλουμε και να τιμήσουμε τη μακρόχρονη Ταχυδρομική διαδρομή μας και κληρονομιά, οργανώνουμε Έκθεση Φιλοτελικών, Ιστορικών και Συλλεκτικών τεκμηρίων, με θέμα την ιστορική διαδρομή των Ταχυδρομείων στην Κρήτη.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Συνδιοργανωτές της είναι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η Φιλοτελική Εταιρεία Ηρακλείου Κρήτης, η Φιλοτελική -  Πολιτιστική Εταιρεία Χανίων ''Ο Φάρος'' και ο Φιλοτελικός Σύνδεσμος Σητείας.

Αυτό το ταξίδι στο χρόνο, θα προβάλει τις πολιτισμικές, κοινωνικές και ιστορικές μας ρίζες, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στα φιλοτελικά δελτάρια, τα ταχυδρομικά έντυπα, τους φακέλους, τα υπηρεσιακά έγγραφα και άλλα τεκμήρια που παρουσιάζονται στην έκθεση, μέσα από τις συλλογές και τις Φιλοτελικές ανακαλύψεις και σπανιότητες των εκθετών.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, από 8 έως 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 9.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00.

Τα Εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 19:00 μ.μ.

Σχόλια