default-image

Απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης δίνει... «Πρόσκληση για 4»

Πολιτισμός
Απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης δίνει... «Πρόσκληση για 4»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ολοκαίνουρια μαύρη κωμωδία, που κάνει πρεμιέρα σήμερα, αναμένεται να… «ταράξει» τα Χανιά για τις επόμενες τρεις ημέρες!

Πρόκειται για το νέο, ελληνικό, θεατρικό κείμενο της Εύας Γκουντάρα, με τίτλο "Πρόσκληση για 4", το οποίο ανεβαίνει στα Χανιά στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων για 6 παραστάσεις, από την Πέμπτη 23 μέχρι και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Το έργο ανεβαίνει από τη νεοσύστατη ομάδα Ε.Ν.σταση τέχνις και είναι κατάλληλο για παιδιά, άνω των 13 ετών.

Ώρες παραστάσεων:

Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24/11 στις 10:00 το βράδυ

Σάββατο 25 και Κυριακή 26/11 στις 6:30 το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ

Ποια είναι η Εύα Γκουντάρα;

Η Εύα Γκουντάρα είναι μηχανολόγος μηχανικός με master από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή νέων θεατρικών κειμένων. Το πρώτο έργο της με τίτλο "Το Φυτό" ανέβηκε στην Αθήνα τη θερινή σεζόν του 2015 στο θέατρο Eliart σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη.  Το έργο ανέβηκε ξανά για ορισμένες παραστάσεις στο θέατρο Δημήτρης Βλησίδης στα Χανιά σε σκηνοθεσία Γιάννη Κουκουράκη τον Φεβρουάριο του 2016.

Το φθινόπωρο του 2016 ανέβηκε στα Χανιά, σε σκηνοθεσία της ίδιας και σημείωσε εξαιρετικές κριτικές το δραματικό έργο της "Εγώ Φταίω" με θέμα το bullying το οποίο παίχτηκε με επιτυχία και στο θεατρικό αγώνα του Ηρακλείου τον περασμένο Μάρτιο.

Φέτος αναμένεται να ανέβει από Αθηναϊκή παραγωγή ένας μονόλογός της ενώ η ίδια ετοιμάζει στα Χανιά την "Πρόσκληση για 4".

Οι συνεργάτες της είναι ταλαντούχα παιδιά που έπαιζαν ερασιτεχνικά για χρόνια σε άλλες τοπικές ομάδες καθώς επίσης και οι ηθοποιοί: Νίκος Μοτάκης και Gary Borland.

Λίγα λόγια για το κείμενο από τη συγγραφέα:

Το κείμενο πραγματεύεται την αλόγιστη χρήση του ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: εφηβία, νέοι και μεσήλικες. Σαν στόχο δεν έχει την απαξίωση της τεχνολογίας αλλά την κακή χρήση που γίνεται όταν επέρχεται εθισμός και η εικονική πραγματικότητα ορίζει την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Μια οικογένεια που η επικοινωνία των μελών της χάνεται και η κανονικότητα των συναισθημάτων και των πράξεων ορίζεται από το διαδίκτυο, ένας ελεύθερος νέος που η τεχνολογία τον προστάτεψε από νωρίς από τον κόπο της διαπροσωπικής επαφής και ένας μεσήλικας κρυφός ομοφυλόφιλος που μέσω του facebook αποκαλύπτει επιτέλους τον εαυτό του με "ασφάλεια".

Όλα δείχνουν φυσιολογικά και συνηθισμένα μέχρι που ένα τραγικό γεγονός οδηγεί την 17χρονη κόρη της οικογένειας σε μια ακραία πράξη με σκοπό να εξαναγκάσει τους εν διαστάσει γονείς της να μιλήσουν μεταξύ τους χωρίς ίντερνετ και κινητά τηλέφωνα. Στην "παγίδα" της παρασύρονται και ο νεαρός χάκερ και ο ομοφυλόφιλος μεσήλικας που συνδέονται με κάποιο τρόπο με τους γονείς της και με την ίδια.

Μέσα από ένα καταιγισμό σουρεαλιστικών συμβάντων, το σκηνικό εξελίσσεται σε θρίλερ και το γέλιο σε μαύρη κωμωδία για να επιστρέψει τελικά στην καθαρή του μορφή όταν στο φινάλε οι άνθρωποι ξεγυμνώνονται από τους φόβους και τα τεχνολογικά παραπετάσματα και ανοίγουν την αγκαλιά τους ο ένας στον άλλο.

Παραστάσεις για καλό σκοπό!

Η Ε.Ν.σταση τέχνης συνδέει την οποιαδήποτε δραστηριότητά της με τη συγκέντρωση όλου του ποσού που απαιτείται για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 σε οριοθετημένο χώρο του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων.

Κατά συνέπεια σε κάθε παράσταση ή εκδήλωση μέρος ή όλο το ποσό των εσόδων (ανάλογα με το στήσιμο των παραστάσεων όσον αφορά τα έξοδα) θα διατίθεται απευθείας στην εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου μέχρι να καλυφθεί ο προϋπολογισμός.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Φώτιος Βλάχος και τον κύριο Κονταξάκη Μιχάλη που μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν τη χαρά να προσφέρουμε ένα μικρό λιθαράκι στον καθημερινό τους αγώνα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις.

Κείμενο: Εύα Γκουντάρα

Σκηνοθεσία:  Εύα Γκουντάρα και η ομάδα

Παίζουν:

Νίκος Μοτάκης

Παναγιώτης Βαγιωνάκης

Βασίλης Αντωνάκης

Δέσποινα Αθητάκη

Gary Borland

Συμμετέχουν:  Διονύσης Τέρεχωφ, Εύα Γκουντάρα.

Σκηνογραφία - Σκηνικά: Βασίλης Αντωνάκης, Αλέξης Ντουσάκης

Φώτα - ήχος: Νίκος Μαρκάκης

Αρχιτεκτονική φώτων : Γιάννης Λύκος

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Κατσικανδαράκης

Χορογραφία:  Χρήστος Μπυράκης

Video edit: Γιάννης Κρομιδάκης

Φωτογράφιση Αφίσας: Διονύσης Τέρεχωφ

Μακιγιάζ: Ξένια Ζάχου

Επιμέλεια νυχιών: Παρασκευή Γεωργουλάκη

Επιμέλεια μαλλιών: Ελίνα Αντωνάκη

Μεταφορά σκηνικών - αφισοκόλληση: Μιχάλης Χουστουλάκης

Οργάνωση - επιμέλεια promotion: Αργύρης Σκιαδόπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News