default-image

Ο κύκλος των μελοποιημένων ποιητών απόψε στο Μουσικό Οκτώβρη

Κρήτη
Ο κύκλος των μελοποιημένων ποιητών απόψε στο Μουσικό Οκτώβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο "Μουσικός Οκτώβρης" συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, με τον "Κύκλο των μελοποιημένων ποιητών".

Ποιήματα του Ελύτη, του Σεφέρη, του Ρίτσου, του Βάρναλη, του Αναγνωστάκη, του Καββαδία, του Καρυωτάκη, του Χριστοδούλου, του Ελευθερίου και άλλων σημαντικών μας ποιητών, που έγιναν τραγούδια από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Χρήστο Λεοντή και τον Μάνο Λοΐζο, θα ακουστούν στην "Αστόρια".

Ο σπουδαίος Γιάννης Σμαραγδής, που είχε τη σκηνοθετική επιμέλεια του "Μουσικού Οκτώβρη", τίμησε τους διοργανωτές με την παρουσία του

Τραγουδούν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γεωργία Φραγκιαδάκη, Βάλια Ειρηναίου, Ειρήνη Σακκαλή και Γιώργος Χυντηράκης. Στην απαγγελία θα είναι ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Πέτρος Μαυροματίδης και στην αφήγηση η δημοσιογράφος Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Προλογίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ στη μουσική διεύθυνση θα είναι ο Κώστας Παπαδάκης. Σολίστ στο μπουζούκι θα είναι ο Μιχάλης Γιατράκης. Η οργανωτική επιμέλεια είναι του Γιώργου Χυντηράκη.

Η παρουσιάστρια της ΚΡΗΤΗ TV Κατερίνα Σαλαπάτα προλόγιζε την εκδήλωση της Δευτέρας

Αύριο Τετάρτη, η τρίτη και τελευταία ημέρα του "Μουσικού Οκτώβρη" έχει τίτλο "Στις γραμμές των οριζόντων". Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα στον "Ποιητή των μακρυσμένων θαλασσών και των γαλάζιων πόντων", Νίκο Καββαδία.

Διαχρονικά μεγάλα τραγούδια που έγραψαν σε στίχους του "Μαραμπού" ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μαρίζα Κωχ, οι αδελφοί Κατσιμίχα, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και οι "Ξέμπαρκοι" θα ακουστούν στην "Αστόρια".

Τραγουδούν οι Μάνος Παπαδάκης, Γιάννης Κασσωτάκης, Αμάντα Κριτσωτάκη και Γιώργος Κριτσωτάκης. Προλογίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης, ενώ βιογραφικά στοιχεία παραθέτει η Ιωάννα Μαλέσκου.

Στη μουσική διεύθυνση είναι ο Κώστας Παπαδάκης, σολίστ στο βιολί είναι ο Μιχάλης Σπυριδάκης, ενώ η οργανωτική επιμέλεια είναι του Γιώργου Χυντηράκη.

Ο εμπνευστής και διοργανωτής της υπέροχης βραδιάς κ. Γιώργος Χυντηράκης

Κατακλύστηκε το κινηματοθέατρο Αστόρια στην πρεμιέρα

Μια υπέροχη βραδιά με πρωταγωνιστή το καλό, ποιοτικό τραγούδι και αναφορές στον κορυφαίο Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη είχαν την ευτυχία να απολαύσουν όλοι όσοι γέμισαν ασφυκτικά το βράδυ της Δευτέρας το κινηματοθέατρο "Αστόρια", στο πλαίσιο του "Μουσικού Οκτώβρη".

Πρόκειται για τη μουσική τριλογία που προσφέρει δωρεάν, με ελεύθερη είσοδο, στο κοινό της πόλης ο Όμιλος της "ΚΡΗΤΗ TV", με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Σμαραγδή.

«Είμαι εδώ, συμπαραστάτης του φίλου μου Γιώργου (σ.σ. Χυντηράκη) και των διοργανωτών αυτής της εκδήλωσης, γιατί κάθε φορά που η Κρήτη μας καλεί, και πολύ δε περισσότερο όταν μας καλούν φίλοι, θα πρέπει να είμαστε παρόντες! Είμαι εδώ λοιπόν για να συνδράμω, να ενισχύσω, να βοηθήσω σε αυτό το μουσικό τριήμερο», ανέφερε χθες, κατά την επίσημη πρώτη του "Μουσικού Οκτώβρη", ο Κρητικός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ενώ ερωτώμενος για τη νέα του ταινία "Καζαντζάκης" τόνισε πως η πρώτη προβολή της θα γίνει στο Ηράκλειο!

«Η ταινία βγαίνει στις 23 Νοεμβρίου σε πάρα πολλούς κινηματογράφους σε όλη την Ελλάδα, αλλά την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου θα παιχτεί στο Ηράκλειο για να "βαπτιστεί"», τόνισε ο κ. Σμαραγδής.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Χυντηράκης, που έχει την οργανωτική επιμέλεια των εκδηλώσεων, απηύθυνε κάλεσμα στο κοινό του Ηρακλείου να δώσει το "παρών".

«Περιμένουμε τον κόσμο και την Τρίτη (σ.σ. σήμερα) και την Τετάρτη (σ.σ. αύριο), για να δει αυτές τις ωραίες παραστάσεις με την υπογραφή του Γιάννη Σμαραγδή και με δωρεάν είσοδο».

Η πρεμιέρα του "Μουσικού Οκτώβρη" έγινε χθες με ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη. Τίτλος της εκδήλωσης ήταν "Βραδιάζει πάλι απόψε στο Μεγάλο Κάστρο".

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ακούστηκαν τα τραγούδια από το μουσικό έργο του Κώστα και του Μάνου Μουντάκη "Αναφορά στον Καζαντζάκη". Ερμήνευσαν οι Γιώργος Χριστονάκης και Βαγγέλης Παπαδάκης. Σε ρόλο αφηγητή ήταν ο Κωστής Μουδάτσος.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακούστηκαν τα τραγούδια που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις για τη θεατρική παρουσίαση του έργου "Καπετάν Μιχάλης" από τον Μάνο Κατράκη. Ερμήνευσαν οι Χαράλαμπος Γαργανουράκης και Λίντα Αθανασοπούλου. Συμμετείχε η Δημοτική Χορωδία Χερσονήσου, ενώ προλόγισε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Την εισαγωγή έκανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Σαλαπάτα, ενώ στην παράθεση βιογραφικών στοιχείων ήταν ο επίσης δημοσιογράφος Λευτέρης Κουμαντάκης. Η μουσική διεύθυνση ήταν του Κώστα Παπαδάκη, ενώ η οργανωτική επιμέλεια του Γιώργου Χυντηράκη.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News