default-image

Άνοιξε η αυλαία για τον «Μουσικό Οκτώβρη»

Πολιτισμός
Άνοιξε η αυλαία για τον «Μουσικό Οκτώβρη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα απόψε για τον «Μουσικό Οκτώβρη» στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Αστόρια». Μία βραδιά με πρωταγωνιστή το καλό ποιοτικό τραγούδι και αναφορές στον κορυφαίο Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη.

Πρόκειται για τη μουσική τριλογία που προσφέρει δωρεάν, με ελεύθερη είσοδο, στο κοινό της πόλης ο Όμιλος της "ΚΡΗΤΗ TV", με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Σμαραγδή.

Η πρεμιέρα του «Μουσικού Οκτώβρη» είναι ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη. Τίτλος της εκδήλωσης «Βραδιάζει πάλι απόψε στο Μεγάλο Κάστρο».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ακούστηκαν τα τραγούδια από το μουσικό έργο του Κώστα και του Μάνου Μουντάκη «Αναφορά στον Καζαντζάκη», σε ερμηνεία Γιώργου Χριστονάκη και Βαγγέλη Παπαδάκη.

Σε ρόλο αφηγητή ήταν ο Κωστής Μουδάτσος.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακούστηκαν τα τραγούδια που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις για τη θεατρική παρουσίαση του έργου «Καπετάν Μιχάλης» από τον Μάνο Κατράκη, σε ερμηνεία Χαρ. Γαργανουράκη και Λ. Αθανασοπούλου.

Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, και η Δημοτική Χορωδία Χερσονήσου.

Την εισαγωγή έκανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Σαλαπάτα, ενώ στην παράθεση βιογραφικών στοιχείων ήταν ο επίσης δημοσιογράφος Λευτέρης Κουμαντάκης.

Η μουσική διεύθυνση ήταν του Κώστα Παπαδάκη, ενώ η οργανωτική επιμέλεια του Γιώργου Χυντηράκη. 

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News