default-image

Συγκινητική σκηνή από την ταινία του Βούλγαρη στην Κρήτη vid

Κρήτη
Συγκινητική σκηνή από την ταινία του Βούλγαρη στην Κρήτη vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινεί το πρώτο κλιπ που βγήκε στο φως της δημοσιότητας από τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη, Παντελή Βούλγαρη, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στις ιστορικές φυλακές Ιτζεδίν στα Χανιά και σε άλλα μέρη της Κρήτης.

Στην ταινία «Το τελευταίο σημείωμα» ο Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης.  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΗΣΗΣ: Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΑΙΝΙΑ (VIDEO)

Ο Παντελής Βούλγαρης, με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες») να υπογράφει το σενάριο, θα μας μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του '44, και θα μας γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.

Δείτε τη συγκινητική σκηνή:

Μπροστά από τα μάτια του περνά όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας. Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του, Χαρά Λιουδάκη, στέκεται δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω και μέσα από ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ Ο ΓΛΕΖΟΣ (VIDEO)

Ο Ναπολέων είναι ένας από τους 200 ανθρώπους που έχουν επιλεγεί για να εκτελεστούν την 1η Μαΐου στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τον θάνατο τεσσάρων Γερμανών από τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Την ημέρα της εκτέλεσης θα βρεθεί μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής, όταν ο Φίσερ, θα του δώσει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας όμως στη θέση του κάποιον άλλον.     

«Το Τελευταίο Σημείωμα» θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου.

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News